TurisMALL
powered by

43874

Ghid Insula Creta
Sfaturi utile

Insula Creta

Creta are multe plaje frumoase in partea de nord si sud a insulei. Unele plaje sunt cu nisip, iar unele dintre ele sunt stancoase, de aceea este recomandat sa purati papuci cu talpa groasa.

Pe plajele mari sunt salvamari, iar cele mici au steaguri cu sistem de avertizare: steag rosu: “nu intra in apa”; steag portocaliu: “intra in apa, dar stai aproape de mal”; steag verde: “intra in apa”
Daca mergeti insotiti de copii, cea mai simpla modalitate de a-i tine ocupati si fericiti este la parcurile acvatice. In Creta exista 4 atractii de acest fel: Star Beach si Aqua Plus se afla in statiunea Hersonissos, Watercity in statiunea Anopolis (14 km de Heraklion) si Limnopoulis se afla in apropiere de Chania.

Cand vizitati o biserica sau o manastire nu aveti voie sa purtati pantaloni scurti, costum de baie sau maiouri, palarii. De asemenea, este interzis sa faceti fotografii.

Apa de la robinet nu este buna de baut, de aceea este recomandat sa cumparati apa imbuteliata de la super market.

Nai inseamna da in limba greceasca, iar ohi inseamna nu; anikto inseamna deschis, kleisto – inchis.

Signomi – imi cer scuze; efharisto – multumesc; kalimera – buna dimineata; kalispera – buna ziua; kalinihxta – buna seara.

Pe plajele aglomerate este interzis sa lasati cateii sa faca baie in mare. Amenda variaza intre 50 – 150 euro. Pe plajele mai putin populate, cainii au voie sa se balaceasca in voie.
  Pagina anterioara Transport intern Pagina 9 din 9  


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festes de la Merce - Barcelona
Festes de la Merce este cel mai important festival al Barcelonei, fiind dedicat sfintei care proteje..
Spania  |  Germania  |  Franta  |  Italia  |  Cehia  |  Malaysia  | 
Stiai ca?
In Suedia traiesc cele mai multe persoane cu varsta mai mare de 80 ani? La polul opus, Turcia are cea mai tanara populatie, urmata apoi de Romania. ... Statuia cu o persoana aflata pe un cal cu picioarele in aer a murit in lupta; daca calul are un singur picior in aer, a murit din cauza ranilor suferite in lupta; daca calul are toate picioarele pe pa...
Dictionar turistic
Turism medical - Forma de turism prin care se ofera turistilor pachete atractive, acestia beneficiind de ingrijiri medicale mai ieftine in alta tara sau de serviciile pe care nu le au in tara de origine.
7 recomandari