TurisMALL
powered by

45616

Ghid Insula Creta
Sfaturi utile

Insula Creta

Creta are multe plaje frumoase in partea de nord si sud a insulei. Unele plaje sunt cu nisip, iar unele dintre ele sunt stancoase, de aceea este recomandat sa purati papuci cu talpa groasa.

Pe plajele mari sunt salvamari, iar cele mici au steaguri cu sistem de avertizare: steag rosu: “nu intra in apa”; steag portocaliu: “intra in apa, dar stai aproape de mal”; steag verde: “intra in apa”
Daca mergeti insotiti de copii, cea mai simpla modalitate de a-i tine ocupati si fericiti este la parcurile acvatice. In Creta exista 4 atractii de acest fel: Star Beach si Aqua Plus se afla in statiunea Hersonissos, Watercity in statiunea Anopolis (14 km de Heraklion) si Limnopoulis se afla in apropiere de Chania.

Cand vizitati o biserica sau o manastire nu aveti voie sa purtati pantaloni scurti, costum de baie sau maiouri, palarii. De asemenea, este interzis sa faceti fotografii.

Apa de la robinet nu este buna de baut, de aceea este recomandat sa cumparati apa imbuteliata de la super market.

Nai inseamna da in limba greceasca, iar ohi inseamna nu; anikto inseamna deschis, kleisto – inchis.

Signomi – imi cer scuze; efharisto – multumesc; kalimera – buna dimineata; kalispera – buna ziua; kalinihxta – buna seara.

Pe plajele aglomerate este interzis sa lasati cateii sa faca baie in mare. Amenda variaza intre 50 – 150 euro. Pe plajele mai putin populate, cainii au voie sa se balaceasca in voie.
  Pagina anterioara Transport intern Pagina 9 din 9  


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Focului (Las Fallas)
In luna martie capitala distractiei se muta in Spania. In perioada 15 - 19 a acestei luni, in Valenc..
Stiai ca?
Cuvantul piranha provine din limba indienilor si inseamana peste cu dinti.... In orasul La Paz (Bolivia), temperatura medie este de doar 10 grade Celsius? Cu toate acestea, niciodata nu s-a inregistrat o temperatura de 0 grade. Situatia este identica si in Punta Arenas, Chile s...
Dictionar turistic
Cec de calatorie - Traveler`s check - Mijloc de plata, inscris cu o valoare fixa emis de o agentie de voiaj sau de o banca, care, de regula, ii garanteaza titularului inlocuirea in caz de pierdere sau furt.
7 recomandari