TurisMALL
powered by

27967

Ghid Dublin
Transport intern

Dublin

Aeroportul Dublin se afla la 10 km nord de centrul orasului si este localizat pe autostrada M1, la 2 km sud de orasul Swords. Din fata Terminalului Sosiri pleaca numeroase autobuze spre centrul orasului: autobuzul airlink express ajunge la gara Dublin; autobuzul 746 ajunge pe strada O'Connell si Parnell Square West; autobuzul 748 ajunge in garile Heuston si Connolly si statia centrala a autobuzelor.

Transportul public din Dublin pune la dispozitia localnicilor si turistilor o retea bine pusa la punct, care usureaza deplasarea prin oras. Pe langa autobuze si trenuri rapide, in Dublin s-au introdus recent 40 de tramvaie ce au doar 2 trasee. Autobuzul Atha Cliath (Dublin bus) opereaza curse intre orele 06.00 – 23.00, iar noaptea cusele au loc intre orele 00.30 – 04.30. Biletele pot fi procurate de la chioschiurile Luas si sunt disponibile bilete de 1 zi, 7 zile sau 30 zile. De asemenea, exista si bilete-combi care sunt valabile pe liniile Luas si Dublin Bus.

Taxiurile sunt o alternativa rapida si comoda de a va deplasa prin Dublin. Radio Link si VIP ACE Taxis sunt cele mai respectate companii. De obicei, se lasa un bacsis de 10 – 15 % din valoarea cursei.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 8 din 9   Sfaturi utilePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Teatrului de Strada
Acest eveniment are loc anual in luna septembrie. In aceasta perioada actorii teatrului Alfred ve Dv..
Austria  |  Belgia  |  Spania  |  Franta  |  Ungaria  |  Romania  | 
Stiai ca?
Cele mai bogate tari din lume conform Global Finance Magazine, din mai 2019, in funcție de PIB-ul pe cap de locuitor (PPC) sunt: 1. Qatar - 129.726 $/locuitor 2. Macao - 122.201 $/ locuitor 3. ... Elevii din Japonia si Coreea de Sud sunt considerati cei mai buni din lume la matematica si alte stiinte exacte?...
Dictionar turistic
Telescaun - Instalatie mecanica de transport pe cablu, cu o miscare continua, pe care se deplaseaza scaune, in general cu o capacitate de 1-2 persoane.
7 recomandari