TurisMALL
powered by

20859

Ghid Dublin
Transport intern

Dublin

Aeroportul Dublin se afla la 10 km nord de centrul orasului si este localizat pe autostrada M1, la 2 km sud de orasul Swords. Din fata Terminalului Sosiri pleaca numeroase autobuze spre centrul orasului: autobuzul airlink express ajunge la gara Dublin; autobuzul 746 ajunge pe strada O'Connell si Parnell Square West; autobuzul 748 ajunge in garile Heuston si Connolly si statia centrala a autobuzelor.

Transportul public din Dublin pune la dispozitia localnicilor si turistilor o retea bine pusa la punct, care usureaza deplasarea prin oras. Pe langa autobuze si trenuri rapide, in Dublin s-au introdus recent 40 de tramvaie ce au doar 2 trasee. Autobuzul Atha Cliath (Dublin bus) opereaza curse intre orele 06.00 – 23.00, iar noaptea cusele au loc intre orele 00.30 – 04.30. Biletele pot fi procurate de la chioschiurile Luas si sunt disponibile bilete de 1 zi, 7 zile sau 30 zile. De asemenea, exista si bilete-combi care sunt valabile pe liniile Luas si Dublin Bus.

Taxiurile sunt o alternativa rapida si comoda de a va deplasa prin Dublin. Radio Link si VIP ACE Taxis sunt cele mai respectate companii. De obicei, se lasa un bacsis de 10 – 15 % din valoarea cursei.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 8 din 9   Sfaturi utilePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Teatrului de Strada
Acest eveniment are loc anual in luna septembrie. In aceasta perioada actorii teatrului Alfred ve Dv..
Belgia  |  Romania  |  Italia  |  Grecia  |  Spania  |  Malta  | 
Stiai ca?
In Sudan exista 223 piramide, dublu fata de numarul piramidelor din Egipt?... Dintii incep sa creasca la bebelusi cam la 6 luni dupa ce s-au nascut, desi nu este o regula pentru toti copiii (unora le apar primii dinti mai devreme, altora mai tarziu, dupa 8 luni, dupa 10 luni, s...
Dictionar turistic
Popas - Spatiu amenajat pentru o oprire mai indelungata pe timpul unei calatorii, amplasat in lungul drumurilor.
7 recomandari