TurisMALL
powered by

20015

Ghid Dublin
Transport intern

Dublin

Aeroportul Dublin se afla la 10 km nord de centrul orasului si este localizat pe autostrada M1, la 2 km sud de orasul Swords. Din fata Terminalului Sosiri pleaca numeroase autobuze spre centrul orasului: autobuzul airlink express ajunge la gara Dublin; autobuzul 746 ajunge pe strada O'Connell si Parnell Square West; autobuzul 748 ajunge in garile Heuston si Connolly si statia centrala a autobuzelor.

Transportul public din Dublin pune la dispozitia localnicilor si turistilor o retea bine pusa la punct, care usureaza deplasarea prin oras. Pe langa autobuze si trenuri rapide, in Dublin s-au introdus recent 40 de tramvaie ce au doar 2 trasee. Autobuzul Atha Cliath (Dublin bus) opereaza curse intre orele 06.00 – 23.00, iar noaptea cusele au loc intre orele 00.30 – 04.30. Biletele pot fi procurate de la chioschiurile Luas si sunt disponibile bilete de 1 zi, 7 zile sau 30 zile. De asemenea, exista si bilete-combi care sunt valabile pe liniile Luas si Dublin Bus.

Taxiurile sunt o alternativa rapida si comoda de a va deplasa prin Dublin. Radio Link si VIP ACE Taxis sunt cele mai respectate companii. De obicei, se lasa un bacsis de 10 – 15 % din valoarea cursei.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 8 din 9   Sfaturi utilePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul catalan - Barcelona
“Bon Nadal i Felic Any Nou” in catalana sau “Feliz Navidad y Prospero Ano Nuevo” in spaniola..
Romania  |  Spania  |  Italia  |  Germania  |  Austria  |  Franta  | 
Stiai ca?
China are cel mai vechi calendar din lume? Editia lunara a calendarului a fost intocmita in 2600 I.Hr si are 12 semne zodiacale?... In Sudan exista 223 piramide, dublu fata de numarul piramidelor din Egipt?...
Dictionar turistic
Drumetie - Calatorie pe jos a unui turist, de la un obiectiv la altul, in diverse scopuri: de relaxare, de cunoastere, de intretinere a formei fizice etc, de regula pe un traseu marcat.
7 recomandari