TurisMALL
powered by

25035

Ghid Dublin
Transport intern

Dublin

Aeroportul Dublin se afla la 10 km nord de centrul orasului si este localizat pe autostrada M1, la 2 km sud de orasul Swords. Din fata Terminalului Sosiri pleaca numeroase autobuze spre centrul orasului: autobuzul airlink express ajunge la gara Dublin; autobuzul 746 ajunge pe strada O'Connell si Parnell Square West; autobuzul 748 ajunge in garile Heuston si Connolly si statia centrala a autobuzelor.

Transportul public din Dublin pune la dispozitia localnicilor si turistilor o retea bine pusa la punct, care usureaza deplasarea prin oras. Pe langa autobuze si trenuri rapide, in Dublin s-au introdus recent 40 de tramvaie ce au doar 2 trasee. Autobuzul Atha Cliath (Dublin bus) opereaza curse intre orele 06.00 – 23.00, iar noaptea cusele au loc intre orele 00.30 – 04.30. Biletele pot fi procurate de la chioschiurile Luas si sunt disponibile bilete de 1 zi, 7 zile sau 30 zile. De asemenea, exista si bilete-combi care sunt valabile pe liniile Luas si Dublin Bus.

Taxiurile sunt o alternativa rapida si comoda de a va deplasa prin Dublin. Radio Link si VIP ACE Taxis sunt cele mai respectate companii. De obicei, se lasa un bacsis de 10 – 15 % din valoarea cursei.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 8 din 9   Sfaturi utilePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul van Vlaanderen
Festivalul van Vlaanderen este unul dintre evenimentele culturale cele mai importante care se desfas..
Stiai ca?
Carol Davila este inventatorul tincturii Davila, folosita in tratamentul holerei, o solutie orala. ... Ochiul unui om poate distinge peste 150 nuante de culori....
Dictionar turistic
Vagon bar - Vagon sau parte dintr-un vagon unde se afla un bar si cateva mese. Aici, calatorii pot servi gustari si bauturi racoritoare sau alcoolice.
7 recomandari