Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi
32240
Ghid Dublin
Unde sa mananci
Dublin
O masa traditionala irlandeza este facuta din ingrediente simple, cum ar fi cartofi, varza, bacon sau peste, iar retetele sunt usor de pregatit. Acestea sunt ingredientele de baza pentru orice mancare traditionala si au fost sursa principala a irlandezilor de sute de ani. Desi in zilele noastre, localnicii s-au orientat spre bucataria internationala, inca mai exista familii care folosesc retetele cu traditie.
In Irlanda se pregateste unul dintre cele mai consistente meniuri pentru micul dejun. Daca pentru cei atenti la silueta, acest tip de mic dejun este o bomba calorica, pentru gurmanzi este prilej de sarbatoare. Cu o multime de tipuri de preparate, micul dejun incepe cu un platou de bacon, carnati, rinichi la gratar, fasole, cotlete de oaie, omlete, oua prajite, rosii si ciuperci, peste afumat, cereale, ceai sau cafea. Produsele de patiserie include chifle albe sau negre, cu tarate sau seminte, unt, miere, gem sau marmelada.
Mancarurile traditionale sunt: irish stew (tocanita cu legume si carne de miel), colcannon (piure din cartofi, varza, lapte si carnati), champ (piure din cartofi si ceapa), beef & Guiness pie (placinta din carne de vita si legume calite intr-o bere Guiness), soda dread (paine cu bicarbonat de sodiu), friptura de vita cu varza, seafood chowder (supa crema de peste sau fructe de mare), boxty (chiftele din cartofi, faina, oua, lapte si ceapa).
Pestele si fructele de mare sunt des folosite in bucataria irlandeza. Bucatarii gatesc frecvent somon, cod si creveti. Daca doriti o gustare de la restaurantele aflate pe strazi, va recomandam fish & chips.
In privinta bauturilor, alegerile sunt putine si simple: berea neagra Guiness, mandria irlandezilor, si whisky-ul.
Daca doriti sa serviti cina sau pranzul intr-un restaurant din Dublin va recomandam: Abbey Tavern, Cafe Mao, Nosh, Jacob's Ladder, L'Ecrivain, Bad Ass Cafe, Tante Zoe, Leo Burdock's, Gallagher's Boxty House, Elephant and Castle sau Les Freres Jacques.
In Irlanda se pregateste unul dintre cele mai consistente meniuri pentru micul dejun. Daca pentru cei atenti la silueta, acest tip de mic dejun este o bomba calorica, pentru gurmanzi este prilej de sarbatoare. Cu o multime de tipuri de preparate, micul dejun incepe cu un platou de bacon, carnati, rinichi la gratar, fasole, cotlete de oaie, omlete, oua prajite, rosii si ciuperci, peste afumat, cereale, ceai sau cafea. Produsele de patiserie include chifle albe sau negre, cu tarate sau seminte, unt, miere, gem sau marmelada.
Mancarurile traditionale sunt: irish stew (tocanita cu legume si carne de miel), colcannon (piure din cartofi, varza, lapte si carnati), champ (piure din cartofi si ceapa), beef & Guiness pie (placinta din carne de vita si legume calite intr-o bere Guiness), soda dread (paine cu bicarbonat de sodiu), friptura de vita cu varza, seafood chowder (supa crema de peste sau fructe de mare), boxty (chiftele din cartofi, faina, oua, lapte si ceapa).
Pestele si fructele de mare sunt des folosite in bucataria irlandeza. Bucatarii gatesc frecvent somon, cod si creveti. Daca doriti o gustare de la restaurantele aflate pe strazi, va recomandam fish & chips.
In privinta bauturilor, alegerile sunt putine si simple: berea neagra Guiness, mandria irlandezilor, si whisky-ul.
Daca doriti sa serviti cina sau pranzul intr-un restaurant din Dublin va recomandam: Abbey Tavern, Cafe Mao, Nosh, Jacob's Ladder, L'Ecrivain, Bad Ass Cafe, Tante Zoe, Leo Burdock's, Gallagher's Boxty House, Elephant and Castle sau Les Freres Jacques.
Unde sa te cazezi
|
Pagina 4 din 9 |
Obiective turistice
|
Iti place acest ghid? Trimite-l si prietenilor tai.
Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri
turistice
Evenimente
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Stiai ca?
Egiptenii credeau ca faraonii sunt Dumnezeu?...
In Romania se afla un cimitir atipic – Cimitirul Vesel din Sapanta.
Cimitirul Vesel din Sapanta, judetul Maramures, este unic in lume, ineditul sau fiind dat este diferentierea fata de cultura po...
Dictionar
turistic
Autocar - Autovehicul de transport in comun folosit pentru servicii regulate interurbane si rurale, precum si pentru excursii si calatorii turistice. Sunt trei feluri: de linie - pentru servicii regulate, utilizare regionala si locala, de lux-pentru excursii, de mare lux - cu confort ridicat, avand amenajari si dotari diverse (bar,lavabou etc.) destinate excursiilor lungi.
Descarca ghidul 



