Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi
31521
Ghid Dublin
Unde sa mananci
Dublin
O masa traditionala irlandeza este facuta din ingrediente simple, cum ar fi cartofi, varza, bacon sau peste, iar retetele sunt usor de pregatit. Acestea sunt ingredientele de baza pentru orice mancare traditionala si au fost sursa principala a irlandezilor de sute de ani. Desi in zilele noastre, localnicii s-au orientat spre bucataria internationala, inca mai exista familii care folosesc retetele cu traditie.
In Irlanda se pregateste unul dintre cele mai consistente meniuri pentru micul dejun. Daca pentru cei atenti la silueta, acest tip de mic dejun este o bomba calorica, pentru gurmanzi este prilej de sarbatoare. Cu o multime de tipuri de preparate, micul dejun incepe cu un platou de bacon, carnati, rinichi la gratar, fasole, cotlete de oaie, omlete, oua prajite, rosii si ciuperci, peste afumat, cereale, ceai sau cafea. Produsele de patiserie include chifle albe sau negre, cu tarate sau seminte, unt, miere, gem sau marmelada.
Mancarurile traditionale sunt: irish stew (tocanita cu legume si carne de miel), colcannon (piure din cartofi, varza, lapte si carnati), champ (piure din cartofi si ceapa), beef & Guiness pie (placinta din carne de vita si legume calite intr-o bere Guiness), soda dread (paine cu bicarbonat de sodiu), friptura de vita cu varza, seafood chowder (supa crema de peste sau fructe de mare), boxty (chiftele din cartofi, faina, oua, lapte si ceapa).
Pestele si fructele de mare sunt des folosite in bucataria irlandeza. Bucatarii gatesc frecvent somon, cod si creveti. Daca doriti o gustare de la restaurantele aflate pe strazi, va recomandam fish & chips.
In privinta bauturilor, alegerile sunt putine si simple: berea neagra Guiness, mandria irlandezilor, si whisky-ul.
Daca doriti sa serviti cina sau pranzul intr-un restaurant din Dublin va recomandam: Abbey Tavern, Cafe Mao, Nosh, Jacob's Ladder, L'Ecrivain, Bad Ass Cafe, Tante Zoe, Leo Burdock's, Gallagher's Boxty House, Elephant and Castle sau Les Freres Jacques.
In Irlanda se pregateste unul dintre cele mai consistente meniuri pentru micul dejun. Daca pentru cei atenti la silueta, acest tip de mic dejun este o bomba calorica, pentru gurmanzi este prilej de sarbatoare. Cu o multime de tipuri de preparate, micul dejun incepe cu un platou de bacon, carnati, rinichi la gratar, fasole, cotlete de oaie, omlete, oua prajite, rosii si ciuperci, peste afumat, cereale, ceai sau cafea. Produsele de patiserie include chifle albe sau negre, cu tarate sau seminte, unt, miere, gem sau marmelada.
Mancarurile traditionale sunt: irish stew (tocanita cu legume si carne de miel), colcannon (piure din cartofi, varza, lapte si carnati), champ (piure din cartofi si ceapa), beef & Guiness pie (placinta din carne de vita si legume calite intr-o bere Guiness), soda dread (paine cu bicarbonat de sodiu), friptura de vita cu varza, seafood chowder (supa crema de peste sau fructe de mare), boxty (chiftele din cartofi, faina, oua, lapte si ceapa).
Pestele si fructele de mare sunt des folosite in bucataria irlandeza. Bucatarii gatesc frecvent somon, cod si creveti. Daca doriti o gustare de la restaurantele aflate pe strazi, va recomandam fish & chips.
In privinta bauturilor, alegerile sunt putine si simple: berea neagra Guiness, mandria irlandezilor, si whisky-ul.
Daca doriti sa serviti cina sau pranzul intr-un restaurant din Dublin va recomandam: Abbey Tavern, Cafe Mao, Nosh, Jacob's Ladder, L'Ecrivain, Bad Ass Cafe, Tante Zoe, Leo Burdock's, Gallagher's Boxty House, Elephant and Castle sau Les Freres Jacques.

![]() |
Pagina 4 din 9 |
Obiective turistice![]() |
Iti place acest ghid? Trimite-l si prietenilor tai.
Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri
turistice
Evenimente
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Stiai ca?
Revistele pentru barbati de multe ori contin poze cu femei dezbracate. Revistele pentru barbati aduleaza femeile. In paginile lor regasesti retete de a cuceri femeile. In revistele barbatilor femeile ...
Paianjenul Mancator de Pasari din America de Sud este cel mai mare paianjen de pe glob....
Dictionar
turistic
All inclusive (AI) - Pachet turistic oferit de hoteluri (in special cele din Turcia) care include toate cele 3 mese ale zilei, gustari si bauturi. Mesele sunt servite pe principiul bufetului suedez, in felul acesta turistii putand sa isi umple farfuria de cate ori doresc.
Bauturile oferite de hotelieri sunt: apa plata si minerala, ceai, cafea, suc de fructe natural, sucuri cu acid, apa tonica, cappuccino, espresso, ciocolata calda, ceai, bere, vin local, bauturi alcoolice locale, gin, vodka, coniac, lichior;
In pachetele All Inclusive intra si urmatoarele servicii: Internet, sala de fitness, aerobic, sauna, biliard, cinema, volei, baschet, mini fotbal, minigolf, teren de tenis, umbrele, sezlonguri, prosoape de plaja, jocuri de societate, canoe, animatie, mini club, seif.
In general nu sunt incluse: bauturi importate, doctor, spalatorie, restaurant a la Carte, masaj, minibar, toate sporturile cu combustibil, scufundari, coafor, solar, jaccuzzi.