TurisMALL
powered by

36505

Ghid Edinburgh
Obiective turistice

Edinburgh

Castelul Edinburgh este o atractie turistica reprezentativa pentru capitata Scotiei. Castelul, o veche fortareata ridicata pe roca vulcanica a servit drept baza militara in razboiul contra Angliei. Cu o arhitectura simplu, dar fermacatoare, castelul impresioneaza prin marimea sa impunatoare. Piatra Destinului este una dintre cele mai pretioase atractii din castel deoarece aici au fost incoronati regii Scotiei.
Castelul poate fi vizitat intre orele 09.30 – 18.00 (1 aprilie – 30 septembrie) si 09.30 – 17.00 (1 octombrie – 31 martie). Pretul unui bilet este de 14」 (adulti), 8.20」 (copii cu varsta intre 5 – 15 ani), 11.20 (pensionarii de peste 60 ani) si gratuit pentru copiii sub 5 ani.

Galeria Nationala a Scotiei este un loc fascinant pentru iubitorii artei. Aici veti gasi picturi si sculpturi din perioada Renascentista si Post-Impresionista. Cladirea a fost construita in 1850, de Printul Albert, iar din 1859 este deschisa publicului.
Galeria este deschisa in fiecare zi, intre orele 10.00 – 17.00. Accesul este gratuit.

Gradina Botanica Roiala se afla in partea de nord a orasului si este a doua gradina botanica ca vechime din Regatul Britanic. Aici veti descoperi cea mai mare case de palmieri din Marea Britanie, case tropicale cu orhidee exotice si gradina de plante, nufarul roz din India, nufarul alb din America de Sud si multe alte plante exotice.
Accesul este permis zilnic, intre orele 10.00 – 18.00, iar intrarea este gratuita. Exceptie fac Casele din Sticla, unde se plateste o taxa de 3」.

Royal Mile este o punte de legatura intre Castelul Edinburgh si Palatul Holy Roodhouse. De-a lungul drumului se afla case rezidentiale, magazine de lux, muzee, restaurante si puburi.

Catedrala St. Giles este cea mai importanta biserica din Edinburgh. Situata pe Royal Mile, intre castelul Edinburgh si Palatul Holyroodhouse, catedrala a fost construita in secolul 17 si a fost restaurata in secolul 19. Capela Thistle a fost construita in anul 1911, in partea de est a catedralei.
Accesul este permis zilnic, intre orele 09.00 – 19.00 (luni – vineri), 09.00 – 17.00 (weekend). Intrarea este libera, dar se recomanda donarea unei sume modice de 3」.

Podul Forth, cunoscut si sub numele de South Queensferry, se afla in partea de nord a orasului si are o vechime de peste 120 ani. Simbol al istoriei Scotiei, monumentul este apreciat la nivel international. Numeroase hoteluri si restaurante au vedere spre podul Forth.

Palatul Holyroodhouse> se afla pe Royal Mile si este resedinta oficiala a Reginei. Desi o mare parte din atractiile palatului nu sunt disponibile pentru vizitare, exista totusi cateva sectoare ce pot fi vizitate de turisti.
Palatul poate fi vizitat zilnic, intre orele 09:30-18:00 (1 aprilie – 31 octombrie) si 09:30-16:30 (1 noiembrie – 31 martie). Palatul este inchis in timpul vizitelor regale, intre 17 mai – 3 iunie 2011, 24 iunie – 8 iulie 2011, 27 – 31 iulie 2011 si 25 – 26 decembrie 2011.

Royal Yacht Britannia este un vas de croaziera elegant, o atractie turistica foarte cautata si una dintre cele mai incantatoare locatii pentru o noapte in oras.
Vasul de croaziera poate fi vizitat zilnic, intre orele 10.00 – 15.30 (ianuarie, februarie, martie, noiembrie, decembrie), 10.00 – 16.00 (aprilie – iunie, octombrie), 09.30 – 16.30 (iulie – septembrie). Pretul unui bilet este de 11」 (adulti), 9.50」 (seniori peste 60 ani si studenti), gratuit (copii sub 5 ani), 32.50」 (familie formata din 2 copii si 3 copii).

Gradina Zoologica este una dintre cele mai apreciate atractii din Edinburgh. In lunile de vara, gradina este plina de copii care vor sa vada cat mai multe animale salbatice. Printre animalele de la Zoo se numara: lupii salbatici, pinguinii, lei, maimute africane, pitoni, caprioare, flamingo.
Accesul este permis zilnic, intre orele 09.00 – 18.00 (aprilie – septembrie), 09.00 – 17.00 (octombrie – martie), 09.00 – 16.30 (noiembrie – februarie).
Pretul unui bilet este de 15.50」 (adulti), 11」 (copii intre 3-15 ani), 33.70」 (familie 1+2), 43.60」 (familie 1+3), 47.70」 (familie 2+2), 57.60」 (familie 2+3).

Camera Obscura si Lumea Iluziilor se afla in spatele Castelului Edinburgh si este o experienta unica in lumea magica a fotografiei.
Muzeul poate fi vizitat zilnic, intre orele 09.30 – 19.30 (iulie – octombrie, noiembrie – martie), 10.00 – 17.00 (aprilie – iunie). Pretul unui bilet este de 9.95」 (adulti), 7.95」 (studenti), 7.95」 (seniori), 6.95」 (copii intre 5 – 15 ani), gratuit (copii sub 5 ani).

Parlamentul Scotian se afla in centrul orasului, fiind o cladire impozanta, cu o arhitectura deosebita. Ridicarea cladirii a iscat foarte multe controverse: de la locatie, la arhitectura, design, compania constructoare, toate au fost aspru criticate de politicieni, media si poporul scotian. Desi ar fi trebuit sa fie gata in 2001, cladirea a fost inaugurata in 2004, costurile totale ridicandu-se la 414 milioane de lire sterline, desi suma estimata varia intre 10 – 20 milioane de lire sterline.

Festivaluri si sarbatori
Edinburgh este scena unor festivaluri impresionante. August este luna in care strazile orasului sunt pline de turisti dornici sa asiste la manifestarile artistice. De la scenete de teatru, expozitii de pictura, concerte de jazz, opera sau spectacole de dans.

Festivalul din 2011 aduce un tribut culturii fascinante din Asia. In Edinburgh vor sosi artisti din China, India, Japonia, Corea, Taiwan si Vietnam si vor prezenta turistilor si localnicilor show-uri spectaculoase.

Cu 6 saptamani inainte de Craciun, in capitala Scotiei are loc festivalul de iarna, Edinburgh Sparkles. In aceasta perioada veti avea ocazia sa participati la activitati festive, veti putea patina pe patinoarul de langa Castelul Edinburgh sau puteti lua o gustare la casutele amplasate in centrul orasului.

Primavara au loc urmatoarele evenimente: Beltane Fire Festival (se sarbatoreste venirea primaverii), Festivalul International de Teatru pentru copii (luna mai), Festivalul International de Moda, Mary King’s Ghost Fest – Edinburgh Ghost Festival (se sarbatoreste partea misterioasa si mistica a orasului Edinburgh).

Toamna este ceva mai saraca in evenimente: Edinburgh Mela Festival (festivalul are loc in luna septembrie si se sarbatoreste cultura asiatica), Festivalul Scotian International de spus povesti (octombrie – noiembrie).
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 8   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Pietele de Craciun din Viena
In fiecare an,incepand cu mijlocul lunii noiembrie si pana la Craciun, cele mai frumoase locuri din ..
Cehia  |  Spania  |  Franta  |  Belgia  |  Grecia  |  Austria  | 
Stiai ca?
Andorra este statul in care somajul este 0%? De asemenea, in Andorra nu exista niciun post de televiziune.... 25% dintre cetatenii statului Monaco au peste 65 de ani?...
Dictionar turistic
Tepidarium - Tepidarium-ul modern este o incapere incalzita in care oaspetii se pot relaxa inainte, intre sau dupa terapii. Este o varianta de relaxarium. Caracteristica aparte a acestei incaperi este design-ul interior luxos, peretii imbracati cu marmura luxoasa si mozaic scump. Podeaua si bancutele laterale sunt incalzite, aerul este usor cald (38 grade Celsius), lumina este blanda,ambianta sonora adecvata. Scopul utilizarii acestei incaperi este de a pregati corpul pentru terapiile ce vor urma sau de a normaliza temperatura corpului dupa terapie. Tepidarium-ul era folosit de catre romani inainte si dupa probele sportive inca din anul 188, drept marturie stand cladirile care rezista si in zilele noastre. Tepidariumul avea 25 m lungime, 52 m latime, aproximativ 38 m inaltime si avea o capacitate de 1600 de locuri. Tepidarium-ul este o camera incalzita la 38°C, cu podea, pereti si banci incalzite, tavanul este "cer instelat" beneficiind astfel de cromoterapie, iar sistemul de sonorizare completeaza tepidarium-ul oferind meloterapie. Are rolul de a pregati corpul pentru terapiile la temperaturi ridicate (baia de aburi, sauna finlandeza, baia turceasca) astfel evitandu-se socurile termice care ar putea crea disconfort. Deasemenea se foloseste si dupa terapiile la temperaturi ridicate, pentru a scadea treptat temperatura corpului.
7 recomandari