TurisMALL
powered by

29825

Ghid Edinburgh
Transport intern

Edinburgh

Aeroportul Edinburgh este situat la 13 km vest de oras si face legatura cu cele mai importante orase din lume: New York, Londra, Munchen, Roma etc. Pentru a ajunge in oras, puteti opta pentru autobuzele din fata terminalului Sosiri.

Autobuzul Airlink 100 face legatura intre aeroport si podul Waverly, situat in apropiere de strada Princes, gara si statiile de autobuz). Autobuzul soseste la fiecare 10 minute, iar cursa dureaza 25 minute. Pretul unui bilet dus este de 3.50£ si 6£ dus-intors. Alte autobuze care fac legatura cu centrul orasului sunt Service 35 (biletul cu o calatorie costa 1.30£, iar pentru intrega zi 3.20£ si Jet 747 (biletul dus costa 4.60£, iar dus-intors 8.30£).

Autobuzul de noapte N22 circula intre orele 00:47 -04.13 si face legatura cu centrul orasului via South Gyle si Ocean Terminal. Autobuzul soseste la fiecare 30 minute, iar cursa dureaza 28 minute. Pretul unui bilet dus este de 3£.

Tot de la aeroport puteti opta si pentru un taxi: fie optati pentru un taxi privat, prin rezervare din tara, fie alegeti un taxi local, de culoare neagra, care va poate duce la destinatia dorita.

In Edinburgh nu exista metrou, autobuzele fiind singurul mijloc de transport in comun. Acestea fac legatura cu principalele zone turistice, cartierele marginase si cu orasele din apropiere de Edinburgh. Pretul unui bilet cu o calatorie costa 1.30£, iar cardul pentru 1 zi costa 3.20£. Ridacard este un card cu acces nelimitat la transportul public. Pretul unui card pentru 1 luna costa 45£ (adulti), 36£ (studenti) si 25£ (elevi).
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 8 din 8  


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun - Praga
Daca optati pentru o vizita in capitala Cehiei in perioada Sarbatorilor de Iarna, nu veti regreta. O..
Belgia  |  Austria  |  Italia  |  Cehia  |  Spania  |  Germania  | 
Stiai ca?
Un bizon adult poate avea o greutate de cca. 1.000 de kg.... Cele mai multe precipitatii inregistrate intr-un minut au fost de 31,2 mm (1,23 in), la data de 4 iulie 1956. Unionville, MD. Cele mai multe precipitatii cazute intr-o ora au fost de 305 mm (12,0 i...
Dictionar turistic
Obiectiv turistic - Un element pitoresc al naturii sau o realizare a geniului uman care prezinta suficient interes pentru a determina deplasarea in scopul strict al vizitarii acestuia.
7 recomandari