TurisMALL
powered by

26981

Ghid Innsbruck
Unde sa mananci

Innsbruck

Specialitatile culinare sunt deosebit de apreciate de turisti si pe buna dreptate, pentru ca austriecii stiu sa echilibreze perfect carnea, ingredientul lor favorit cu o categorie larga de supe si de garnituri pe baza de legume. La loc de cinste in preferintele austriecilor, cand vine vorba de supe, se afla Leberknodelsuppe, adica o supa limpede de vita, cu perisoare mici, din ficat.

Daca Leberknodelsuppe este supa favorita a localnicilor, atunci snitelul ramane cel mai comandat fel de mancare de catre turisti. Pe langa snitel, vizitatorii mai incearca gulasul si gefullte paprika, adica ardei umpluti cu un amestec de carne tocata si orez si serviti de obicei cu sos de rosii si cartofi.

Gulasul adoptat din bucataria ungureasca a fost transformat de austrieci intr-un stufat de vita, condimentat, asezonat cu ardei rosii si servit cu galuste sau rulori de paine. In restaurantele din Austria exista mai multe feluri de gulas, precum gulasul cu cartofi sau gulasul cu ou prajit si castraveciori.

Localnicii gusta la micul dejun Gugelhupf, a carui denumire vine de la tava circulara in care se coace. Legenda spune ca imparatul Franz Iosif manca o bucata de fiecare data cand isi vizita amanta, actrita Katharina Schratt, la cafeaua de dupa amiaza. Tot imparatul Franz Iosif este cel care se delecta cu tafelspitz in fiecare zi, potrivit legendelor locale. Tafelspitzul inseamna un fel de mancare realizat din pulpa fiarta de vaca, servita cu rosti, adica mai multe bucati de cartofi gratinati, stropiti cu sos de mere si hrean.

Un desert delicios preparat de austrieci este dobostorte, format din opt blaturi subtiri, acoperite cu crema de ciocolata. Ultimul strat se glazureaza cu caramel. Linzertorte, numita dupa orasul austriac Linz este o alta prajitura savuroasa ce poate fi comandata in localurile din Innsbruck. Exista mai multe variante, dar in esenta este o placinta de migdale, umpluta cu gem de capsuni sau coacaze.

In privinta restaurantelor, va recomandam: Buzihutte (mancare austriaca, in apropiere de centrul orasului), Sitzwohl (mancare austriaca si italiana), Burkia (mancare internationala), Goldenes Dachl si Hallerwirt (mancare austriaca).
  Pagina anterioara Unde sa te cazezi Pagina 4 din 10   Obiective turisticePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Austria  |  Italia  |  Belgia  |  Romania  |  Germania  |  Malta  | 
Stiai ca?
In India, numarul spectatorilor din salile de cinema se ridica la 3 miliarde anual - mult mai mult decat in orice alta tara?... Inventatorul elicopterului si al motorului rotativ este romanul Grigore Briscu (1884-1965). Acesta a inventat un elicopter in anul 1909, iar motorul rotativ l-a brevetat la Oficiul Roman de Invent...
Dictionar turistic
Tepidarium - Tepidarium-ul modern este o incapere incalzita in care oaspetii se pot relaxa inainte, intre sau dupa terapii. Este o varianta de relaxarium. Caracteristica aparte a acestei incaperi este design-ul interior luxos, peretii imbracati cu marmura luxoasa si mozaic scump. Podeaua si bancutele laterale sunt incalzite, aerul este usor cald (38 grade Celsius), lumina este blanda,ambianta sonora adecvata. Scopul utilizarii acestei incaperi este de a pregati corpul pentru terapiile ce vor urma sau de a normaliza temperatura corpului dupa terapie. Tepidarium-ul era folosit de catre romani inainte si dupa probele sportive inca din anul 188, drept marturie stand cladirile care rezista si in zilele noastre. Tepidariumul avea 25 m lungime, 52 m latime, aproximativ 38 m inaltime si avea o capacitate de 1600 de locuri. Tepidarium-ul este o camera incalzita la 38°C, cu podea, pereti si banci incalzite, tavanul este "cer instelat" beneficiind astfel de cromoterapie, iar sistemul de sonorizare completeaza tepidarium-ul oferind meloterapie. Are rolul de a pregati corpul pentru terapiile la temperaturi ridicate (baia de aburi, sauna finlandeza, baia turceasca) astfel evitandu-se socurile termice care ar putea crea disconfort. Deasemenea se foloseste si dupa terapiile la temperaturi ridicate, pentru a scadea treptat temperatura corpului.
7 recomandari