TurisMALL
powered by

27226

Ghid Jerusalem
Festivaluri si sarbatori

Jerusalem

Pe 7 ianuarie, la Ierusalim are loc Craciunul Iudaic, eveniment celebrat prin servicii religioase in tot orasul.

Intelectualii din Ierusalim asteapta cu mare interes Targul International de Carte care are loc in februarie.

In luna martie / aprilie, Ierusalim sarbatoreste Pastele si Invierea lui Iisus Hristos. Unul dintre cele mai importante evenimente ale anului, Pastele aduna la Ierusalim mii de turisti.

In aprilie, se comemoreaza victimele Holocaustului si ale celor care s-au luptat pentru a-i salva.

In fiecare an, pe 14 mai are loc Ziua Ierusalim. Cu aceasta ocazie, li se aduc ofrande celor care au cazut in Razboiul de 6 Zile din 1967. Evenimentul este aniversat prin marsuri si concerte cu muzica live.

In iunie, timp de 16 zile, are loc Festivalul Israel care celebreaza artele internationale cu concerte de opera, teatru, dansuri si muzica.

Luna iulie este rezervata Festivalului de Film Ierusalim unde, timp de 10 zile, sunt prezentate cele mai noi productii cinematografice. Festivalul isi deschide portile pe 1 iulie.

In august are loc Tischa B'Av, un festival ce aminteste de distrugerea celo 2 temple care se aflau pe Muntele Templu si in urma caruita, evreii au fost exilati din oras timp de 2000 ani. In aceasta zi, evreii se aduna la Zidul Plangerii.

In septembrie, evreii aniverseaza Rosh Hashana – Anul Nou Evreiesc. Timp de 10 zile, evreii cer iertare, mananca bucate atent alese si practica diferite ritualuri de curatare.

In octombrie are loc festivitatea Tabernaclesm, cand evreii pleaca in pelerinaj la Templul Sfant si iau parte la servicii religioase si viziteaza cele mai sfinte locuri din Ierusalim.

Luna noiembrie este dedicata Ramadan-ului, cel mai important festival musulman. Timp de o luna de zile, musulmanii se abtin de la mancare in timpul zilei si de la placerile trupesti.

In luna decembrie, Ierusalimul se transforma. In decembrie au loc 2 evenimente foarte importante: Craciunul si Hanukka, o sarbatoare evreiasca prin care se comemoreaza reinoirea Templului de la Ierusalim.
  Pagina anterioara Obiective turistice Pagina 6 din 10   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Concert de Craciun la Palatul Imperial Hofburg din Viena
Vienna Hofburg Orchestra. Concert & Orchestra În urmă cu 30 de ani, muzicianul și dirijorul ..
Germania  |  Austria  |  Romania  |  Italia  |  Franta  |  Cehia  | 
Stiai ca?
Apelul de urgenta este 112 peste tot in lume? Acest numar poate fi apelat si daca ai tastele blocate. ... Cea mai inalta cascada din Europa este Ormeli din Norvegia....
Dictionar turistic
Turism - Activitate cu caracter recreativ sau sportiv, constand din parcurgerea pe jos sau cu diferite mijloace de transport a unei regiuni pitoresti sau interesante dintr-un anumit punct de vedere.
7 recomandari