TurisMALL
powered by

37264

Ghid Jerusalem
Transport intern

Jerusalem

Din cauza motivelor de securitate, Ierusalim nu are aeroport. Din acest motiv, turistii care vor sa viziteze Ierusalim, calatoresc cu avionul pana la aeroportul international Ben Gurion din Tel Aviv.

Aeroportul Ben Gurion se afla la 15 km de Tel Aviv si 80 km distanta de Ierusalim. Pentru a ajunge in centrul orasului, puteti opta pentru autobuzele care va asteapta in fata terminalului Sosiri. Daca nu doriti sa calatoriti cu ceilalti pasageri, puteti opta pentru un taxi, dar tariful este piperat.

Autobuzele din Ierusalim sunt principala modalitate de transport in comun. Cu un orar care este respectat de cele mai multe, autobuzele acopera toate zonele orasului, unele dintre ele facand legatura cu alte orase din apropiere. Principala statie de autobuz este Jaffa Road si este locul de plecare spre cele mai importante atractii turistice. Autobuzele nu circula in ziua de Sabat.

In 2010, a fost dat in folosinta primul tren usor din Ierusalim. Costructia trenului a implicat ridicarea Podului Chords, unul dintre simbolurile orasului, si renovarea unor locatii centrale. Dupa numeroase intarzieri, trenul a fost dat in folosinta in decembrie 2011. Calatoria se intinde pe 14 km si are 23 statii.

Taxiurile din Ierusalim se pot gasi usor si pot fi oprite din strada sau pot fi chemate la comanda. Turistii ar trebui sa fie atenti daca aparatul de taxat este pornit.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 9 din 10   Sfaturi utilePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Pastele
Pentru greci Pastele reprezinta cel mai important eveniment din calendarul ortodox, fiind socotit ma..
Stiai ca?
În ultima parte a vieţii, ucenicii lui Rafael au început să intervină tot mai mult în lucrările maestrului, care le cerea tot mai des să termine craţiile prin adăugarea detaliilor pentru car... Compozitia chimica a Pamantului: Masa Pământului este de aproximativ 5,97 x 1024 kg (5,970 Yg). Se compune în principal din fier (32,1 %), oxigen (30,1 %), siliciu (15,1 %), magneziu (13,9 %), s...
Dictionar turistic
Aranjamente la sol - Servicii locale oferite turistilor la desinatie de catre o persoana sau o organizatie cunoscuta ca operator la sol sau tur-operatoare: transportul pana la hotel, inchirieri de masini, turul orasului etc.
7 recomandari