TurisMALL
powered by

92517

Ghid Kusadasi
Obiective turistice

Kusadasi

Efes este unul dintre cele mai frumoase orase antice din Europa. Orasul a fost construit in anul 3000 I.Hr. Pe vremuri, aici se afla una dintre cele 7 minuni ale lumii: Templul lui Artemis. La 10 km de orasul Efes se afla casa Fecioarei Maria, cunoscut loc de pelerinaj.

Pamukkale este unul dintre cele mai fascinante peisaje din lume. Pamukkale, in traducere libera Castelul de Bumbac, se afla in apropiere de Kusadasi si este unul dintre cele mai vizitate locuri din Turcia. Frumusetea acestui loc este data de cascadele si lacurile albatre, ca niste piscine suspendate, formate pe un relief calcaros.

Parcul National Dilek este de o frumusete uimitoare; aici va puteti plimba in voie sau puteti face un picnic. Parcul este deschis in fiecare zi, intre orele 09.00 – 20.00, iar cea mai frumoasa perioada pentru a-l vizita este intre lunile aprilie – noiembrie. Este interzis sa faceti focul in parc; de asemenea, nu exista hoteluri si nu se poate campa.

Izmir este un oras superb, al treilea ca marime din Turcia, dupa Istanbul si Ankara. Daca veti ajunge aici, nu ratati ruinele orasului sau muzeele arheologice. Impresionante sunt si bazarele din Izmir si cladirile istorice transformate in cafenele sau restaurante.

Samos este o insula greceasca, celebra pentru vinul gustos pe care il exporta. Pentru a ajunge aici, va trebui sa luati ferry-boat-ul; calatoria dureaza 1 ora si 15 minute. Odata ajunsi aici, veti descoperi un bazar sau puteti vizita fabrica de vin. Alte puncte de atractie sunt: satul de vacanta Mitilini, manastirea Agia Triada, satul Hora si baile romane Pythagorion.

In Kusadasi se afla 3 pacuri acvatice, iar 2 dintre ele sunt printre cele mai mari din Europa. Adaland se afla la 4 km de Kusadasi si este compus din mai multe zone: Aquapark (adultii: 20 euro, copii 4 – 9 ani: 13 euro), Dolphinpark si Seapark. Daca doriti sa ajungeti in toate cele 3 zone va trebui sa platiti 55 euro (adultii) sau 40 euro (copii 4 – 9 ani). Parcul de distractii este deschis zilnic, intre orele 09.00 – 18.00.

Aquafantasy se afla la 6 km de Kusadasi, iar Longbeach Aquaresort la 5 km.

In afara marilor frumuseti istorice ce inconjoara Kusadasi-ul, orasul pastreaza in centrul sau exemple excelente ale moscheelor otomane si turcesti: Moscheea Fortareata, Moscheea Hanim, Moscheea Haji Ibrahim, Moscheea Turkmen, Moscheea Camiatik.

Festivaluri si sarbatori
Intrecerea Camilelor
Festivalul are loc anual, in jurul datei de 15, in luna decembrie sau ianuarie. Festivalul coincide cu perioada de reproducere la femele. Competitia incepe dimineata, dupa ce spectatorii si-au ocupat locurile. Taxa de intrare este de 3 dolari.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 9   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
otelea Guest, 12.08.2014

foarte util, multumiri realizatorilor

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Carnavalul Dunarii
Carnavalul Dunarii se desfasoara in fiecare an in luna iunie. Acest eveniment este dat in cinstea ..
Stiai ca?
Henri Coandă – inventatorul avionului cu reacție Henri Coanda: Unul dintre cei mai cunoscuti inventatori romani e responsabil pentru numeroase dispozitive si descoperiri, insa cel mai mare succ... Majoritatea masinilor americane claxoneaza in nota La?...
Dictionar turistic
Camping - Suprafata de teren (la deal sau munte) pe care sunt instalate corturi sau baracamente pentru turisti. Terenul este amenajat si dotat, permitand turistilor sa-si pregateasca masa si sa beneficieze de celelalte servicii specifice. Are caracter sezonier.
7 recomandari