TurisMALL
powered by

22406

Ghid Larnaca
Obiective turistice

Larnaca

Ruinele orasului antic Kitium (sau Kition) reprezinta cel mai important sit arheologic din Larnaca. Orasul a fost ridicat in secolul XIII I.Hr, iar cele mai remarcabile atractii de aici sunt zidurile ciclopene si complexul de 5 temple.
Situl arheologic poate fi vizitat de luni pana vineri, intre orele 07.30 – 14.30, iar joi intre orele 15.00 – 18.00. In lunile iulie si august, situl este inchis dupa amiaza.

Lacul Sarat se afla in apropiere de aeroportul international Larnaca, iar primavara si vara, apa se evapora, lasand in urma sa o crusta sarata, cu un aspect ireal de frumos. In urma cu zeci de ani, de aici se extrageau tone de sare care erau folosite la gatit. In prezent, din cauza poluarii, sarea nu mai poate fi extrasa.

Hala Sultan Tekke se afla pe malurile Lacului Sarat si este o manastire crestina. In aceasta minunata moschee este ingopata Umm Haram, sotia lui Ibn Ouvadas cel care a condus invazia pe insula din Larnaca in 649 i.Hr.
Hala Sultan Tekke poate fi vizitata intre orele 08:00 - 19:30 (iunie - august), orele 08:00 - 18:00 (aprilie - mai, septembrie – octombrie) si 08:00 - 17:00 (noiembrie - martie)

Alte doua monumente ce nu trebuie ocolite, mai ales de credinciosi, sunt Biserica Sf. Lazar (unde se presupune ca se gasesc moastele Sf. Lazar; tot aici se afla si Muzeul Bizantin) si Biserica Ayia Phaneromeni (o capela construita in pamant, cu puteri magice de vindecare).

Manastirea Stavrovouni este prima manastire din Cipru si a fost ridicata in anul 327 d.Hr. Legenda spune ca Elena, mama imparatului Constantin, a adus aici o cruce de la Ierusalim. O parte din cruce este inca vizibila in interiorul manastirii. Accesul in manastirea Stavrovouni este permis doar barbatilor, iar fotografiile sunt interzise.

Choirokoitia este un sit arheologic inclus in patrimoniul UNESCO. Situl dateaza din anul 6800 i.Hr si include peste 60 de case, o parte dintre ele fiind reconstruite pentru a oferi vizitatorilor o idee despre cum arata orasul acum mii de ani.
Accesul in situl arheologic Choirokoitia se face intre orele 08:00 - 17:00 (noiembrie - martie), 8:00 - 18:00 (aprilie - mai, septembrie - octombrie), orele 08:00 - 19:30 (iunie – august).

La 15 minute distanta de Larnaca, in satul Mazotos, se afla Camel Park. In incinta parcului puteti sa va bucurati de o plimbare cu camila, copii se pot juca in spatiile special amenajate pentru ei, iar masa poate fi servita la restaurantul cu specific cipriot. Daca soarele este prea arzator, va puteti racori in piscina parcului.

Turistii care adora scufundarile nu trebuie sa rateze Zenobia, un vas de croaziera scufundat in 1980. Zenobia este in top 10 nave scufundate si se afla la o adancime de 42 m.

Fortul Larnaca se afla pe plaja, langa strada Ankara. Fortul a fost construit in 1625 si a fost folosit ca inchisoare. Astazi, castelul gazduieste un impresionant muzeu arheologic, construit ca un labirint.

In Larnaca exista numeroase muzee care va vor impresiona: Muzeul de Istorie Naturala si Muzeul District (artefacte din perioada neolitica si romana), Muzeul Arheologic (Eparkhiakó Mouseio), Muzeul Medieval (in incinta Fortului Larnaca).

Festivaluri si sarbatori
In luna iulie are loc Larnaca Summer Festival, un eveniment ce se axeaza pe dansurile locale, teatru si muzica. In fiecare an, aici sosesc artisti locali si internationali si ofera un spectacol pe cinste. De obicei, festivalul are loc in incinta Fortului Larnaca sau la amfiteatrul Pattichion.

Chiar daca are loc in noiembrie, cand turistii sunt mai putini, festivalul Larnaca Amateurs Artistic Creation este o oportunitate grozava de a vedea talente locale in muzica, dans si teatru.

In martie, Larnaca este luata cu asalt de fanii muzicii clasice. Evenimentul care aduce laolalta orchestre si trupe de artisti din tarile mediteraneene este Festivalul Muzicii Clasice.

Pentru a atrage mai multi turisti in lunile de iarna, a fost infiintat festivalul European Cultural Winter. Evenimentul se desfasoara la teatrul municipal, iar cei care sosesc la festival vor avea ocazia sa vada spectacole de balet si jazz.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 9   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fete de Saint Nicolas - Bruxelles
Fete de Saint Nicolas sau Sarbatoarea Sfantului Nicolae este un eveniment asteptat cu entuziasm de c..
Spania  |  Cehia  |  Romania  |  Germania  |  Malta  |  Italia  | 
Stiai ca?
In Alaska, este legal sa impusti ursii polari. Insa este interzis sa trezesti un urs pentru a-i face o poza?... Cele mai lungi insecte din lume sunt Fasmidele. Cu piciorusele intinse ele pot atinge lungimea de 50 cm....
Dictionar turistic
Aeroport - Airport - Ansamblu constituit din terenul, cladirile si instalatiile necesare decolarii, aterizarii, manevrarii, adapostirii si întretinerii avioanelor.
7 recomandari