TurisMALL
powered by

28420

Ghid Predeal
Obiective turistice

Predeal

Asezat in Predeal, pe strada Mihai Saulescu din judetul Brasov, grupul statuar Aparatorii Predealului este inchinat eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial. Monumentul a fost realizat de catre sculptorul Constantin Baraschi si a fost dezvelit in anul 1995. Asezate pe un soclu placat cu marmura, statuile reprezinta 3 ostasi, unul ranit, altul aplecat asupra mitralierei si ultimul cu capul ridicat si pumnul strans, infatisand vitejia cu care acestia au luptat si devotamentul lor fata de tara. Povestea din spatele grupului statuar se petrece intr-o gara, in timpul atacarii unui tren.

Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena este situata pe Bulevardul Mihail Saulescu din Predeal. Piatra de temelie a bisericii a fost asezata la data de 15 martie 1991 de catre IPS Parinte Mitropolit Antonie Plamadeala, lucrarile de constructie durand 11 ani. Biserica a fost inaltata sub hramul Sfintii Imparati Constantin si Elena, in inima orasului Predeal. Intre anii 2004 – 2007 s-a realizat pictura bisericii, in stil neobizantin, de catre pictorii Marcel si Daniel Codrescu. Interiorul bisericii apartine stilului fresco, prin altar si piese de decor.

Manastirea Predeal a fost construita intre anii 1818 – 1819, pe locul unui fost schit de lemn ce data din anul 1744. Poarta hramul Nasterea Maicii Domnului si este ingrjita de o obarsie de maici. Biserica manastirii reprezinta stilul bizantin, fiind construiTa din piatra adusa din Muntele Caraiman. Este impodobita cu fresce murale valoroase, atribuite mesterului Nicolae Zugravul. Manastirea impresioneaza prin catapeteasma cu doua usi, in loc de trei.

Predeal este locul de plecare pentru numeroase trasee montane care va permit sa descoperiti frumusetea muntilor. Cele mai populare trasee sunt:
Predeal - Cabana Trei Brazi - Cabana Poiana Secuilor - Timisu De Sus - Predeal (marcaj banda galbena)
Paraul Rece - Cabana Trei Brazi - Cheile Rasnovului - Dealul cu Mesteacan - Paraul Rece (marcaj cruce albastra)
Predeal -Cabana Trei Brazi -Cabana poiana Secuilor - Spinarea Calului -Poiana Trei Fetite -Cabana Cristianul Mare (marcaj banda galbena)
Predeal - Paraul Rece - Cabana Trei Brazi - Predeal (marcaj cruce albastra)
Paraul Rece - Cabana Cheia - Cheile Rasnovului - Paraul Rece (DN 73A si marcaj triunghi galben)
Predeal - Galma Mare - Valea Rasnoavei - Varful Fitifoiu - Predeal (marcaj crucea albastra)
Predeal - Cabana Diham -Valea Leucii - Predeal (marcaje punct rosu, dunga rosie)
Timisu de Sus - Cascada Tamina -Varful Piatra Mare (marcaj banda albastra)
Cabana Dambul Morii - Cheile Sapte Scari - Fosta Cabana Piatra Mare (marcaj banda galbena)
Cabana Cioplea - Saua Pietricica - Poiana Stanei din Pietricica - Varful Piatra Mare - Fosta Cabana Piatra Mare (marcaj punct albastru)
Cabana Cioplea - Poiana Polistoaca - Cabana Susai (marcaj cruce rosie)
Predeal - Fosta Cabana Clabucet Plecare - Cabana Garbova - Azuga - Predeal (marcaj triunghi albastru).
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 9   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul van Vlaanderen
Festivalul van Vlaanderen este unul dintre evenimentele culturale cele mai importante care se desfas..
Grecia  |  Franta  |  Italia  |  Belgia  |  Romania  |  Austria  | 
Stiai ca?
Benzile desenate cu Donald Duck au fost interzise in Finlanda pentru ca personajul nu purta pantaloni?... Primul institut speologic din lume a fost infiintat de marele explorator roman Emil Racovita. Emil Racovita este totodata si “parintele biospeologiei“, alaturi de René Jeannel....
Dictionar turistic
Aeroport - Airport - Ansamblu constituit din terenul, cladirile si instalatiile necesare decolarii, aterizarii, manevrarii, adapostirii si întretinerii avioanelor.
7 recomandari