TurisMALL
powered by

42624

Ghid Predeal
Obiective turistice

Predeal

Asezat in Predeal, pe strada Mihai Saulescu din judetul Brasov, grupul statuar Aparatorii Predealului este inchinat eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial. Monumentul a fost realizat de catre sculptorul Constantin Baraschi si a fost dezvelit in anul 1995. Asezate pe un soclu placat cu marmura, statuile reprezinta 3 ostasi, unul ranit, altul aplecat asupra mitralierei si ultimul cu capul ridicat si pumnul strans, infatisand vitejia cu care acestia au luptat si devotamentul lor fata de tara. Povestea din spatele grupului statuar se petrece intr-o gara, in timpul atacarii unui tren.

Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena este situata pe Bulevardul Mihail Saulescu din Predeal. Piatra de temelie a bisericii a fost asezata la data de 15 martie 1991 de catre IPS Parinte Mitropolit Antonie Plamadeala, lucrarile de constructie durand 11 ani. Biserica a fost inaltata sub hramul Sfintii Imparati Constantin si Elena, in inima orasului Predeal. Intre anii 2004 – 2007 s-a realizat pictura bisericii, in stil neobizantin, de catre pictorii Marcel si Daniel Codrescu. Interiorul bisericii apartine stilului fresco, prin altar si piese de decor.

Manastirea Predeal a fost construita intre anii 1818 – 1819, pe locul unui fost schit de lemn ce data din anul 1744. Poarta hramul Nasterea Maicii Domnului si este ingrjita de o obarsie de maici. Biserica manastirii reprezinta stilul bizantin, fiind construiTa din piatra adusa din Muntele Caraiman. Este impodobita cu fresce murale valoroase, atribuite mesterului Nicolae Zugravul. Manastirea impresioneaza prin catapeteasma cu doua usi, in loc de trei.

Predeal este locul de plecare pentru numeroase trasee montane care va permit sa descoperiti frumusetea muntilor. Cele mai populare trasee sunt:
Predeal - Cabana Trei Brazi - Cabana Poiana Secuilor - Timisu De Sus - Predeal (marcaj banda galbena)
Paraul Rece - Cabana Trei Brazi - Cheile Rasnovului - Dealul cu Mesteacan - Paraul Rece (marcaj cruce albastra)
Predeal -Cabana Trei Brazi -Cabana poiana Secuilor - Spinarea Calului -Poiana Trei Fetite -Cabana Cristianul Mare (marcaj banda galbena)
Predeal - Paraul Rece - Cabana Trei Brazi - Predeal (marcaj cruce albastra)
Paraul Rece - Cabana Cheia - Cheile Rasnovului - Paraul Rece (DN 73A si marcaj triunghi galben)
Predeal - Galma Mare - Valea Rasnoavei - Varful Fitifoiu - Predeal (marcaj crucea albastra)
Predeal - Cabana Diham -Valea Leucii - Predeal (marcaje punct rosu, dunga rosie)
Timisu de Sus - Cascada Tamina -Varful Piatra Mare (marcaj banda albastra)
Cabana Dambul Morii - Cheile Sapte Scari - Fosta Cabana Piatra Mare (marcaj banda galbena)
Cabana Cioplea - Saua Pietricica - Poiana Stanei din Pietricica - Varful Piatra Mare - Fosta Cabana Piatra Mare (marcaj punct albastru)
Cabana Cioplea - Poiana Polistoaca - Cabana Susai (marcaj cruce rosie)
Predeal - Fosta Cabana Clabucet Plecare - Cabana Garbova - Azuga - Predeal (marcaj triunghi albastru).
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 9   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festival de Otono (Festivalul anual de toamna de la Madrid)
In octombrie, timp de o luna intreaga, Madridul gazduieste Festivalul de Otono (Festivalul anual de ..
Austria  |  Malta  |  Spania  |  Romania  |  Ungaria  |  Belgia  | 
Stiai ca?
Cele mai calde izvoare de apa termala din Romaia se gasesc in statiunea Baile Herculane. Aici temperatura apei depaseste 55 grade Celsius.... Michelangelo incepe sa picteze Capela Sixtina la 70 de ani....
Dictionar turistic
Cazare si mic dejun - Tarif hotelier care include contravaloarea cazarii si micului dejun. Daca micul dejun este de tip continental, formula este cunoscuta sub denumirea "continental plan".
7 recomandari