TurisMALL
powered by

37696

Ghid Timisoara
Cum ajungi

Timisoara

Cetatea de pe Timis este un oras al parcurilor, al civilizatiei, al timpului care are rabdare cu oamenii si al arhitecturii desprinse din arta vieneza. Orasul a tinut ridicat de-a lungul vremii, standardul de viata, fiind primul oras din Europa continentala cu strazile iluminate electric, orasul unde s-a consemnat prima strada asfaltata de pe teritoriul Romaniei, prima resedinta de judet unde au avut loc proiectii cinematografice... Si debuturile culturale, tehnice si civice pot continua pentru ca nu degeaba si-a insusit acest frumos oras vorba "Banatu'' e fruncea".

Cu masina
Distanta dintre Bucuresti – Timisoara este de 558 km si poate fi parcursa in aproximativ 8 ore. Cea mai indicata ruta este Pitesti – Craiova – Timisoara.
Cu trenul
Din Gara de Nord pleaca in fiecare zi trenuri rapid sau accelerat spre Timisoara. Durata calatoriei este de 8 ore, iar pretul biletului dus este de 80 – 90 ron.
Cu avionul
Avionul este cea mai rapida si comoda cale de a calatori spre Timisoara. Din Bucuresti pleaca curse de pe aeroportul Henri Coanda, iar durata zborului este de aproximativ 1 ora.
  Pagina 1 din 9   Cand sa viziteziPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




Ghiduri turistice
Evenimente
foto Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului in Grecia
Adormirea Maicii Domnului reprezinta in calendarul ortodox a doua mare sarbatoare dupa Paste. In..
Austria  |  Franta  |  Spania  |  Malta  |  Belgia  |  Germania  | 
Stiai ca?
Antarctica este continentul cu cea mai mare altitudine medie – 2.165 m.... Chile se mai numeste si "Tara poetilor"....
Dictionar turistic
Hamam - Baie turceasca cu abur uscat. Baile turcesti au avut cel mai mare succes in epoca Victoriana, si au reprezentat un factor foarte important in viata oamenilor din Orientul Mijlociu, fiind nu numai un loc de curatare si relaxare, ci si unul de socializare si curatare ritualica, de purificare a sufletului. Baia turceasca ajuta la eliminarea toxinelor din organism prin racirea si incalzirea controlata a sangelui. Hamam-urile dau o stare de bine, de relaxare, dilata porii si lasa o piele mai frumoasa, mai luminoasa si mai elastica. Pentru rezultate maxime baia turceasca este dotata cu sistem acustic si "cer instelat", astfel veti beneficia de melo si cromoterapie. Baile turcesti ajuta si la vindecarea unor boli, cum ar fi afectiunile respiratorii. Din cele mai vechi timpuri si pana acum, hamam-urile au primit numai cuvinte de lauda si pot fi incercate de oricine, la orice varsta.
7 recomandari