TurisMALL
powered by

26157

Ghid Varsovia
Transport intern

Varsovia

Frederic Chopin este principalul aeroport din Varsovia si se afla la 10 km de oras. De la aeroport puteti lua autobuzele 178 sau 188 care va duc in centrul orasului; durata calatoriei este de 30 minute. Odata cu lasarea serii, pasagerii pot opta pentru autobuzul de noapte N32 care face legatura cu gara centrala a orasului. Un bilet costa 0.70 euro si poate fi procurat de la magazinele de bilete din aeroport sau de la sofer.

Daca dorit sa mergeti cu un taxi, le veti gasi in fata terminalului Sosiri, insa va recomandam sa le ocoliti pentru ca va vor pune un tarif de 3 – 4 ori mai mare. O alta alternativa sunt masinile private: WarsawShuttle. Rezervarea se face online cand vi se comunica pretul exact al calatoriei, masina cu care veti merge si soferul care va va insoti.

Transportul public este foarte eficient. Metroul, autobuzele si tramvaiele sunt operate de o singura companie, asa ca bilete pot fi folosite in toate mijloacele de transport. Prima cursa incepe la 05.00 si se retrage la depou la ora 23.00. Intre orele 23.00 – 05.00 circula autobuzele de noapte.

Cu metroul
Cel mai rapid mijloc de transport este metroul. Din pacate, Varsovia are o singura linie, care traverseaza orasul de la nord la sud.

Cu tramvaiul
Tramvaiul acopera majoritatea zonelor centrale din Varsovia. In ultimii ani, tramvaiele comuniste au fost inlocuite cu modele noi, mult mai eficiente si mai rapide.

Cu autobuzul
Autobuzele acopera toate zonele din Varsovia, chiar si cartierele marginase. Autobuzele cu numere intre 500 – 599 sau cu litera E sunt foarte rapide si opresc doar in statiile foarte importante. Autobuzele cu numerul 100 sau 180 au ca traseu cele mai atractive zone din Varsovia, iar inauntru sunt descrieri ale celor mai faimoase cladiri din Varsovia.

Cu taxiul
Taxiul ramane cea mai comoda modalitate de transport. Preturile sunt foarte mici, iar daca comandati taxiul prin telefon este mai ieftin decat daca il luati din strada.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 8 din 8  


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Italia  |  Cehia  |  Germania  |  Spania  |  Malta  |  Austria  | 
Stiai ca?
Cea mai inalta cascada din Europa este Ormeli din Norvegia.... Un european care traieste 70 de ani (durata medie de viata in Europa) consuma de-a lungul intregii sale existente cca 40 tone alimente (adica echivalentul a 4 vaci, 20 porci, 8 oi, 400 de pui, 250 kg ...
Dictionar turistic
Carte verde - Certificat de asigurare care atesta ca masina este asigurata in exteriorul tarii. Asigurarea de Carte Verde acopera pagubele produse tertilor pe teritoriul altor tari.
7 recomandari