TurisMALL
powered by

25636

Ghid Varsovia
Transport intern

Varsovia

Frederic Chopin este principalul aeroport din Varsovia si se afla la 10 km de oras. De la aeroport puteti lua autobuzele 178 sau 188 care va duc in centrul orasului; durata calatoriei este de 30 minute. Odata cu lasarea serii, pasagerii pot opta pentru autobuzul de noapte N32 care face legatura cu gara centrala a orasului. Un bilet costa 0.70 euro si poate fi procurat de la magazinele de bilete din aeroport sau de la sofer.

Daca dorit sa mergeti cu un taxi, le veti gasi in fata terminalului Sosiri, insa va recomandam sa le ocoliti pentru ca va vor pune un tarif de 3 – 4 ori mai mare. O alta alternativa sunt masinile private: WarsawShuttle. Rezervarea se face online cand vi se comunica pretul exact al calatoriei, masina cu care veti merge si soferul care va va insoti.

Transportul public este foarte eficient. Metroul, autobuzele si tramvaiele sunt operate de o singura companie, asa ca bilete pot fi folosite in toate mijloacele de transport. Prima cursa incepe la 05.00 si se retrage la depou la ora 23.00. Intre orele 23.00 – 05.00 circula autobuzele de noapte.

Cu metroul
Cel mai rapid mijloc de transport este metroul. Din pacate, Varsovia are o singura linie, care traverseaza orasul de la nord la sud.

Cu tramvaiul
Tramvaiul acopera majoritatea zonelor centrale din Varsovia. In ultimii ani, tramvaiele comuniste au fost inlocuite cu modele noi, mult mai eficiente si mai rapide.

Cu autobuzul
Autobuzele acopera toate zonele din Varsovia, chiar si cartierele marginase. Autobuzele cu numere intre 500 – 599 sau cu litera E sunt foarte rapide si opresc doar in statiile foarte importante. Autobuzele cu numerul 100 sau 180 au ca traseu cele mai atractive zone din Varsovia, iar inauntru sunt descrieri ale celor mai faimoase cladiri din Varsovia.

Cu taxiul
Taxiul ramane cea mai comoda modalitate de transport. Preturile sunt foarte mici, iar daca comandati taxiul prin telefon este mai ieftin decat daca il luati din strada.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 8 din 8  


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun din Berlin
In preajma Craciunului, Berlinul stralucește in mii de luminițe, ca într-o poveste magica, in car..
Spania  |  Italia  |  Grecia  |  Franta  |  Belgia  |  Austria  | 
Stiai ca?
Stonehenge este cel mai important monument preistoric din Anglia, situat in comitatul Wiltshire (in Campia Salisbury). Acest ansamblu celebru de pietre uriase este deosebit de misterios, intrucat nu ... In antichitate, pentru egipteni, berea era cea mai importanta hrana, iar berea bautura lor favorita?...
Dictionar turistic
Jacuzzi - Mic bazin de jeturi de apa sub presiune, care creeaza vartejuri relaxante.
7 recomandari