TurisMALL
powered by

37766

Ghid Varsovia
Obiective turistice

Varsovia

Krakowskie Przedmieście este cea mai prestigioasa strada din Varsovia si gazduieste unele dintre cele mai importante atractii turistice din oras.

Potocki Palace este unul dintre cele mai impunatoare palate din Varsovia. Localizat pe Krakowskie Przedmieście, palatul a fost construit in anul 1693 si a fost construit pentru familia Potocki, un clan cu o mare influenta in secolele trecute.

Plimbarile prin Centrul Vechi al orasului sunt linistitoare si relaxante. Pietele cochete, cafenelele intime te duc cu gandul la vremurile din secolele trecute. In timpul verii, Centrul Vechi devine scena pentru spectacole de teatru si muzica live.

Complexul Łazienki Królewskie este compus dintr-un parc frumos si un palat elegant si este unul dintre cele mai frumoase din Europa. Construit in secolul XVII, aici veti putea vizita monumente istorice, gradini superbe si camere unice.
Palatul poate fi vizitat in fiecare zi, intre orele 09.00 – 18.00. In fiecare joi, accesul este gratuit. Pretul unui bilet este de 10 euro pentru adulti; studentii pana in 18 ani si adultii peste 65 de ani platesc 5 euro, iar copiii sub 5 ani au acces gratuit.

Wilanów Park-Palace Complex a fost resedinta de vara a regelui King Jan III Sobieski si a multor alte familii aristocratice. Palatul este inconjurat de o grandioasa gradina in stil baroc italian si de un parc romantic in stilul englezesc. Wilanow este resedinta celor mai importante evenimente culturale.
Palatul este deschis zilnic, intre orele 09.30 – 18.00; in fiecare duminica accesul este gratuit. Adultii platesc 5.50 euro, studentii pana in 18 ani si adultii peste 65 de ani platesc 3 euro, iar copiii sub 5 ani au acces gratuit.

Palatul Culturii si Stiintei este cea mai inalta cladire din Polonia si are peste 3000 camere. Cea mai impresionanta atractie este terasa de la etajul 30. Aceasta cladire impresionanta are un rol cultural bine definit, fiind casa a numeroase spectacole de teatru, expozitii, filme si concerte.

Muzeul Warsaw Rising a fost deschis in 2004 si aduce un tribut celor care au luptat si au murit pentru independenta tarii. Localizat intr-un fost depozit de tramvaie, modernul muzeu ghideaza vizitatorii prin filmutele interactive si fotografii.
Muzeul este deschis zilnic, intre orele 08.00 – 18.00 (luni, miercuri, vineri), 08.00 – 20.00 (joi), 10.00 – 18.00 (sambata, duminica).
Adultii platesc 3 euro, studentii pana in 18 ani si adultii peste 65 de ani platesc 2 euro, iar copiii sub 5 ani au acces gratuit.

Muzeul National este cel mai mare muzeu de arta din Polonia. Cu o colectie adunata timp de 140 de ani, muzeul are un patrimoniu impresionant ce include picturi, sculpturi, desene si monumente unice.
Muzeul este deschis in fiecare zi, intre orele 12.00 – 18.00. Adultii platesc 6 euro, studentii pana in 18 ani si adultii peste 65 de ani platesc 4 euro, iar copiii sub 5 ani au acces gratuit. In fiecare vineri, accesul este gratuit.

Gradina Zoologica din Varsovia a fost deschisa in 1928 si adaposteste peste 5000 de animale din diferite specii. Gradina Zoologica are un domeniu de 40 hectare, iar printre animalele ce pot fi vazute aici amintim de elefanti, girafe, rinoceri si pasari tropicale.
Gradina poate fi vizitata in fiecare zi, intre orele 09.00 – 19.00. Adultii platesc 5 euro, studentii pana in 18 ani si adultii peste 65 de ani platesc 3.50 euro, iar copiii sub 5 ani au acces gratuit.

De-a lungul anilor, cartierul Praga a fost un oras independent si a a devenit cartier al Varsoviei in secolul XVIII. Acest cartier este unul dintre putinele care a ramas in picioare dupa Al Doilea Razboi Mondial; tot aici cele mai importante religii, catolica, ortodoxa si iudaica, au coexistat in pace. Astazi, este un cartier fascinant, cu studiouri ale tinerilor artisti, galerii de pictura, teatre si cluburi.

Festivale si sarbatori
In fiecare an, in luna martie, la Varsovia are loc Carnavalul. Strazile orasului sunt animate de concerte in aer liber, dansuri, festinuri si bautura nelimitata.

Tot in martie are loc un eveniment ceva mai ciudat: Inecarea Marzannei, o papusa ce reprezinta raul. Marzanna trebuie aruncata in foc, dupa care este aruncata in apa rece care ar trebui sa alunge iarna si sa ureze bun venit primaverii. Evenimentul are influente pagane si este sarbatorit in special de copii.

In fiecare an dupa Paste, la Varsovia are loc Festivalul de Paste Ludwig van Beethoven. La acest eveniment grandios participa unii dintre cei mai mari dirijori, solisti si orchestre din lume.

In luna iunie, Opera din Varsovia organizeaza cel mai mare festival dedicat lui Mozart. Evenimentul este singurul din lume care prezinta intreaga opera a compozitorului austriac.

Pe 19 aprilie, polonezii sarbatoresc Ghetoul din Varsovia; in 1943 trupele naziste au capturat 400.000 de evrei si i-au inchis intr-un ghetou din oras. In aceasta zi, sute de oameni aduc flori la monumentul eroilor si la monumentul Umschlagplatz.

Slaska Noc Swietojanska este cea mai lunga zi a anului si este sarbatorita cu mare bucurie in toata Polonia. In aceasta zi au loc concerte, spectacole de teatru in aer liber, se servesc mancaruri traditionale si bauturi calde. Baietii si fetele poarta coronite de flori pe cap, in timp ce pe raul Vistula este lansata o superba ghirlanda de flori. Punctul culminant al evenimentului este focul de artificii care inunda cerul instelat.

Odata cu venirea toamnei, la Varsovia se da startul Festivalului de Toamna. Artisti internationali sustin concerte, conventii, expozitii de arta sau conferinte. Festivalul are loc in mai multe institutii de stat, in biserici, universitati, radiouri si muzee.

In octombrie, are loc Festivalul de Film. De-a lungul timpului, filmele poloneze au cauzat frenezie in randul criticilor de film si al cinefililor din intreaga lume. In fiecare an, la festival isi fac debutul regizori si actori talentati.

Polonezii incep pregatirea pentru Sarbatorile de Iarna inca din primele zile ale lui decembrie. In centrul vechi al orasului se organizeaza Targul de Craciun, unde veti gasi numeroase bunatati: suveniruri, dulciuri facute in casa, preparate traditionale si decoratiuni pentru brad. Orasul este frumos impodobit si este luminat de mii de beculete colorate.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 8   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Grecia  |  Italia  |  Germania  |  Spania  |  Cehia  |  Austria  | 
Stiai ca?
Cea mai inalta cascada din Europa este Ormeli din Norvegia.... Canada este supranumita si "Tara frunzei de artar"....
Dictionar turistic
Autocar - Autovehicul de transport in comun folosit pentru servicii regulate interurbane si rurale, precum si pentru excursii si calatorii turistice. Sunt trei feluri: de linie - pentru servicii regulate, utilizare regionala si locala, de lux-pentru excursii, de mare lux - cu confort ridicat, avand amenajari si dotari diverse (bar,lavabou etc.) destinate excursiilor lungi.
7 recomandari