Cont turist Cont agentie Cont hotel |
Infoturism.ro - rezerva vacanta online
Home > Ski, regiuni de ski > Ski Italia > Regiunea Monterosa ski
Cauta locatie ski:

Ski Monterosa ski (Italia)

Regiunea de schi Monte Rosa este situata la intalnirea vaii Aosta cu provincia Piemonte fiind una dintre cele mai mari regiuni de schi din Alpii italieni. In total in regiune se regasesc 180 km deservite de 34 instalatii pe cablu. Regiunea Monte Rosa este destinatia celor mai pretentiosi schiori, datorita partiilor preparate si a sistemului de schilift optimal. Este un adevarat paradis off-piste! De asemenea este apreciat de catre familii pentru partiile usoare de incepatori.
Partiile de la Champoluc sunt de nivel incepator spre mediu, iar cele din zonele Gressoney si Alagna de nivel mediu spre avansat. Centrele sunt conectate prin partii si instalatii pe cablu.
Unul dintre cele mai spectaculoase puncte din Monte Rosa este Colle Sarezza, la 2703 m altitudine. Panorama ghetarului Monterosa este de neuitat, dezvaluind marimea reala a regiunii de ski.
Colle Bettaforca cu 2723 m altitudine este asezata intre valea d’Ayas si valea Gressoney. Este zona de schi recomandata in special schiorilor intermediari si a familiilor. Partiile sunt late si lungi si insorite pe tot parcursul zilei.
In cadrul heliskiului putem ajunge la partiile superioare din Monte Rosa, la 4552 m altitudine sau chiar in parcul national Upper Valsesia. Zborul cu elicopterul pana la Colle del Lys la 4200 m altitudine este o experienta unica, de unde se ajunge la Zermatt pe schiuri, urmat de ascensiunea catre Klein Matternhorn cu intoarcerea spre Alagna prin toata regiunea monta Rosa.
De la Bettaforca putem ajunge la Gressoney pin partia „Pistone Betta”, care ofera zapada pulbere in tot sezonul de iarna. Partia duce catre S. Anna la 2234 m altitudine.

De la acest punct se poate continua coborarea pana la 1832 m altitudine, in localitatea Stafal. Este un punct foarte important deoarece telecabina Staffal-Gabiet leaga cei doi versanti din Valea Gressoney. Statia superioara a telecabinei este la 2300 m altitudine, la Gabiet. De la Gabiet, telecabina de 12 persoane porneste catre Paso dei Salati, 2971 m altitudine. Din acest punct exista doua posibilitati total diferite pentru a ajunge in vale: spre Gressoney prin partii preparete si dotate cu tunuri de zapada in 70% sau off-piste catre Alagna. Prima varianta catre Gressoney ofera cea mai mare diferenta de nivel 1330 m.
Coborarea catre Alagna din Punta Indren 3260 m altitudine, insumeaza toate caracteristicile "off-piste": nu sunt partii marcate, este in afara serviciului Salvamont regular, astfel totdeauna este recomandat un ghid montan! Nu recomandam celor fara experienta! Alagna este un centru "off-piste", cu servicii conexe de heliskiing.
Antagnod si Brusson nu sunt conectate de restul partiilor.
La Antagnod sunt 5 partii usoare cu 3 instalatii pe cablu si snowpark pentru copii cu 2 telschiuri „covoare magice”.
La Brusson gasim 6 partii si 3 instalatii pe cablu. La Gabiet exista un snowboard park. Pentru schi fond este o locatie ideala. Caracteristicile zonei sunt date de altitudinea pistelor. In total gasim 30 km de piste schi fond, de nivel incepator, mediu si avansat.

Sporturile de iarna practicabile in regiune sunt : schi, snowboard, schi fond, off-piste, heliskiing si heliboarding, ice-climbing, drumetii de iarna.


Apres-ski: patinoar, piscina, wellness, restaurante, baruri, etc.
Sezon noiembrie aprilie


Statiuni de ski in zona Monterosa ski


# #