Cont turist Cont agentie Cont hotel |
Infoturism.ro - rezerva vacanta online
Home > Ski, regiuni de ski > Ski Austria > Regiunea Stubaital
Cauta locatie ski:

Ski Stubaital (Austria)

Regiunea de ski Subai este recomandata atat skiorilor experimentati cat si incepatorilor si iubitorilor snowbord-ului. Acestia au la dispozitie 50 de km de partii deservite de 19 instalatii de transport pe cablu cu o capacitate de 28 540 persoane/ora. Cea mai inalta partie porneste de la 2500 m altitudine
Zapada naturala este completata de 6 tunuri de zapada artificiala. Pe ghetarul propriu-zis gasim cea mai larga arie de schi de pe ghetar din Austria: 68 km de partii de schi, printre care gasim si partii negre (mai rar intalnite pe gehtari). Ghetarul din zona Schaufelspitze include si portiunile insorite din Gaisskar, respectiv versantii freeride Fernau Fernern. Ghetarul Stubai este alcatuit din 5 ghetari, dintre care cel mai mare este Ghetarul Eisjochferner. In timpul verii, pe ghetar functioneza 4 instalatii de transport pe cablu, care deservesc mai multe partii (in functie de starea zapezii), dar in luna august nu se poate schia decat pe Ghetarul Windachferner

In decembrie 2001 a fost inaugurata gradinita si scoala de schi ''Ski Club Mickey Mouse'', la altitudinea de 2600 m, langa cladirea telescaunului Gamsgarten, iar pentru micutii care nu schiaza este asigurat un spatiu de joaca modern, coordonat de personal calificat.

Aeroportul din Insbruck se afla la o ora de mers de regiunea Stubai, deci regiunea este recomandata pentru practicarea sporturilor de iarna si in weekend.
Cele 5 statiuni tipic tiroliane Schonberg, Mieders, Telfes Fulpmes si Neustift asigura o vacanta ideala, oferind turistilor si variante multiple de apres ski. In valea Stubai, pe langa faimosul ghetar Stubai mai gasim alte 3 statiuni de schi: Hochserles, Schlick 2000 si Elferlifte.


Statiuni de ski in zona Stubaital


# #