TurisMALL
powered by

43043

Ghid Atena
Obiective turistice

Atena

Acropola este simbolul Atenei. Ruinele au fost construite in secolul 4 I.HR, insa o mare parte din cladirile originale au fost distruse de persani. In dreapta intrarii principale se afla Athena Nike, un mic templu restaurat. Partheon-ul este cel mai important edificiu al Acropolei si a fost construit in cinstea zeitei Atena. Tot in interiorul Acropolei se afla si un muzeu, unde sunt expuse sculpturi si frize din antichitate.
Templul este deschis in fiecare zi, intre orele 08.00 – 19.30 (15 iunie – 31 octombrie), 08.30 – 15.00 (noiembrie – mai). Adultii platesc 7 euro pentru a vizita Acropola, iar cetatenii UE sub 17 ani intra gratuit. Din noiembrie pana in martie, in fiecare duminica, intrarea este gratuita.

Langa Acropole se afla centrul antic al Atenei, Agora. Pe vremuri, acesta era locul preferat al filozofilor Socrate si Platon. Zona este dominata de numeroase ruine antice, inclusiv teatrul Dionisos, cel mai vechi teatru din lume.
Agora poate fi vizitata zilnic, intre orele 08.00 – 19.30. Pentru a intra la Agora, este necesar sa achizitionati un pachet ce permite accesul la toate site-urile arheologice ale Atenei. Pretul acestui abonament este de 12 euro si 6 euro redus pentru elevi si studenti.

Templul lui Zeus Olimpianul este unul dintre cele mai importante temple ale Atenei si se afla langa arcul monumental care impartea Atena intre eroul grec Teseu si imparatul roman Adrian.
Muzeul poate fi vizitat zilnic, intre orele 08.30 – 19.00 (vara), si 08.30 – 15.00 (iarna). Taxa de intrare este de 2 euro.

Muzeul National Arheologic este cel mai popular muzeu din Atena, fiind vizitat de mii de turisti lunar. Patrimoniul muzeului include sculpturi din anul 2000 I.Hr, fresce din insula vulcanica Santorini etc.
Muzeul poate fi vizitat in fiecare zi, intre orele 13.00 – 19.30 (luni), 08.00 – 19.30 (marti – luni), 08.30 – 15.00 (weekend si sarbatori nationale). Pretul unui bilet este de 7 euro (adulti), 3 euro (batrani peste 65 ani, tineri si studenti). Din noiembrie pana in martie, in fiecare duminica, intrarea este gratuita.

Desi nu este foarte atractiv pentru turisti, portul Pireus este punctul de plecare pentru cei care vor sa viziteze insulele grecesti. Aici se afla cateva restaurante cu specific pescaresc, Muzeul Maritim. Muzeul poate fi vizitat de marti – sambata, intre orele 09.00 – 14.00.

Plaka este centrul vechi al Atenei care, de-a lungul timpului, a devenit locul preferat de promenada al turistilor. Strazile din Plaka sunt intesate cu biserici bizantine si moschee, vile cochete, taverne traditionale si terase in aer liber.

Piata Syntagma este centrul Atenei moderne si casa Cladirii Parlamentului (cosntruit in 1840 ca palat roial). Turistii se inghesuie aici pentru a fotografia garda de la palat care se schimba in fiecare ora. In aceasta zona se afla cele mai importante atractii turistice ale Atenei: muzeul Benaki, Muzeul de Arta Cicladica si Muzeul Bizantin.

Manastirea Dafni este o capodopera a arhitecturii bizantine si a fost construita in secolul IV d.Hr. Manastirea se afla la 9 km de centrul Atenei si, desi a fost distrusa de invadatori si cutremure in repetate randuri, de fiecare data a fost reconstruita. In lunile august – septembrie aici are loc Festivalul Vinului.
Manastirea poate fi vizitata zilnic, intre orele 08.30 – 14.45, iar taxa de intrare este de 3 euro. Din noiembrie pana in martie, in fiecare duminica, intrarea este gratuita.

Colina Lykavittos este la 300 m deasupra orasului si ofera privelisti minunate asupra Atenei. Catedrala St. George si teatrul Lykavittos se afla pe acest deal. Aici se poate ajunge cu telefericul care pleaca la fiecare 30 minute, cu masina sau printr-o drumetie. Funicularele circula de vineri – miercuri, intre orele 08.45 – 00.00, iar joi, intre orele 10.30 – 00.00

Festivaluri si sarbatori
In lunile iunie – iulie are loc Festivalul Atena, unde artisti din Grecia si alte tari prezinta partituri de muzica clasica, de orchestra sau dansuri de societate.

In iunie – august se desfasoara Festivalul Epidaur. In serile calde de vineri si sambata au loc spectacole de teatru dramatic, piese inspirate din clasicii antici ai Greciei.

Pe 6 ianuarie, grecii sarbatoresc Epifania, zi in care preotii binecuvanteaza apele, iar tinerii curajosi se scufunda in apa dupa crucile aruncate de preoti.

Pe 25 martie, in Grecia se sarbatoreste Ziua Independentei, zi in care Grecia a pus capat stapanirii otomane.

Maratonul Atenei aduna atleti din intrega lume care refac traseul lui Feidippidis, cel mai renumit atlet din Antichitate. Maratonul are loc in fiecare an, in luna noiembrie.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 9   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Stiai ca?
Cele mai lungi insecte din lume sunt Fasmidele. Cu piciorusele intinse ele pot atinge lungimea de 50 cm.... Pestera cu cea mai inalta stalagmita (67,2 m) este Cueva San Martin Infierno, situata in Cuba....
Dictionar turistic
Drumetie - Calatorie pe jos a unui turist, de la un obiectiv la altul, in diverse scopuri: de relaxare, de cunoastere, de intretinere a formei fizice etc, de regula pe un traseu marcat.
7 recomandari