TurisMALL
powered by

31620

Ghid Atena
Transport intern

Atena

Aeroportul International Eleftherios Venizelos se afla la 40 minute de centrul Atenei. Metroul este cea mai rapida modalitate de a pleca de la aeroport. Cursa costa 8 euro, iar capatul de linie este la Monastiraki. Prima cursa pleaca de la aeroport la 06.30, la fiecare 30 de minute, iar ultima cursa la 23.30.

Tot de la aeroport pleaca si trenurile Proastiakos ce ajung in gara centrala a Atenei. Trenurile pleaca la fiecare 15 minute, iar durata calatoriei este de 40 minute. In fata aeroportului se afla statia de autobuze ce va duce in mai multe puncte importante ale orasului. In timpul zilei, autobuzele pleaca la intervale de 10 – 20 minute, iar noaptea la fiecare 40 minute. Pretul unui bilet este de 5 euro.

Taxiurile sunt cea mai comoda modalitate de a pleca de la aeroport. Pretul unei curse este in jur de 35 euro, iar noaptea pretul este dublu. Taximetristii va vor taxa cu cativa euro in plus pentru bagaje.

Tramvaiul este unul dintre cele mai inovatoare proiecte din Grecia. Tramvaiul pleaca din centrul Atenei, din Piata Parlamentului si ajunge in toate zonele Atenei. Metroul este cel mai rapid mijloc de transport si are 3 linii ce acopera chiar si zonele marginase ale Atenei. Autobuzele reprezentinta un alt mijloc de transport foarte eficient.

Din portul Pireus pleaca zilnic feriboturi spre insulele Greciei: Creta, Zakynthos, Kefalonia, Corfu, Santorini, Mykonos.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 8 din 9   Sfaturi utilePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Fotografiei - Roma (Fotografia - Festival Internazionale di Roma)
Roma gazduieste in muzee, galerii, spatii publice si private mostre de fotografie, in fiecare an cu ..
Grecia  |  Germania  |  Cehia  |  Belgia  |  Spania  |  Austria  | 
Stiai ca?
Cel mai popular hobby din China este colectionarea timbrelor?... Chiar in acesta secunda, 50% dintre soferii depasesc limita de viteza? ...
Dictionar turistic
Vagon bar - Vagon sau parte dintr-un vagon unde se afla un bar si cateva mese. Aici, calatorii pot servi gustari si bauturi racoritoare sau alcoolice.
7 recomandari