TurisMALL
powered by

43026

Ghid Atena
Transport intern

Atena

Aeroportul International Eleftherios Venizelos se afla la 40 minute de centrul Atenei. Metroul este cea mai rapida modalitate de a pleca de la aeroport. Cursa costa 8 euro, iar capatul de linie este la Monastiraki. Prima cursa pleaca de la aeroport la 06.30, la fiecare 30 de minute, iar ultima cursa la 23.30.

Tot de la aeroport pleaca si trenurile Proastiakos ce ajung in gara centrala a Atenei. Trenurile pleaca la fiecare 15 minute, iar durata calatoriei este de 40 minute. In fata aeroportului se afla statia de autobuze ce va duce in mai multe puncte importante ale orasului. In timpul zilei, autobuzele pleaca la intervale de 10 – 20 minute, iar noaptea la fiecare 40 minute. Pretul unui bilet este de 5 euro.

Taxiurile sunt cea mai comoda modalitate de a pleca de la aeroport. Pretul unei curse este in jur de 35 euro, iar noaptea pretul este dublu. Taximetristii va vor taxa cu cativa euro in plus pentru bagaje.

Tramvaiul este unul dintre cele mai inovatoare proiecte din Grecia. Tramvaiul pleaca din centrul Atenei, din Piata Parlamentului si ajunge in toate zonele Atenei. Metroul este cel mai rapid mijloc de transport si are 3 linii ce acopera chiar si zonele marginase ale Atenei. Autobuzele reprezentinta un alt mijloc de transport foarte eficient.

Din portul Pireus pleaca zilnic feriboturi spre insulele Greciei: Creta, Zakynthos, Kefalonia, Corfu, Santorini, Mykonos.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 8 din 9   Sfaturi utilePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Untold Dubai
UNTOLD - Primul Mega Festival din Dubai este pregătit să transforme Expo City Dubai într-un spect..
Stiai ca?
Scolopendrele pot avea intre 30 si 300 de picioare in functie de specie.... Statiunea Stana de Vale este considerata si "polul ploii din România", aici inregistrandu-se cele mai mari valori ale precipitatiilor (intre 1.000 - 1.400 mm/an). La polul opus, cu cele ...
Dictionar turistic
Sauna finlandeza - Sauna finlandeza are un efect pozitiv asupra intregului sistem cardiovascular. Accelereaza circuitul sanguin prin dilatarea vaselor si antreneaza inima, relaxeaza muschii, alina durerile artritei, creste rezistenta organismului la infectii, revitalizeaza pielea si creste buna dispozitie. Recomandat de specialisti si sportivilor fiindca ajuta la eliminarea acidului lactic, cauzator de dureri musculare. Prin transpiratia provocata de sauna, se mai elimina substante reziduale create de metabolism si toxine acumulate in organism. Pentru beneficii maxime se recomanda alternarea saunei cu un dus rece sau cu folosirea cuburilor de gheata. Aceste extreme vor creste rezistenta organismului la raceli si vor imbunatati circulatia sanguina.
7 recomandari