TurisMALL
powered by

26036

Ghid Cannes
Obiective turistice

Cannes

Promenade de la Croisette este un simbol al orasului Cannes, fiind cel mai cunoscut bulevard din oras. La Croisette urmeaza linia coastei orasului si se intinde de-a lungul tarmului Marii Mediteraneene si are o lungime de 2 km. Creata in secolul XIX, bulverdul este delimitat de Insulele Lerins si Marea Mediterana pe o parte si de magazine scumpe, restaurante si hoteluri de lux pe cealalta parte. Bulevardul La Croisette este cunoscut pentru Palais des Festivals et des Congrès, unde are loc Festivalul de Film de la Cannes.

Palais des Festivals et des Congrès a fost construi in anul 1982, fiind cel mai important loc in luna mai, cand aici se desfasoara Festivalul de Film de la Cannes. Cu un design futuristic, Palais des Festivals et des Congrès are numeroase incaperi impresionante, cea mai mare avand o capacitate de 2.500 persoane. Odata cu lasarea serii, turistii isi pot incerca norocul la cazino, pot dansa in club sau pot lua cina in restaurantul Palais.
Palais des Festivals et des Congrès este deschis in fiecare zi, intre orele 10.00 – 17.00, iar accesul este gratuit.

Musée de la Castre este cea mai cunoscuta atractie turistica din Cannes. Muzeul se afla intr-un castel medieval care a fost ocupat de calugarii Lerins. Muzeul are un patrimoniu format din antichitati mediteraneene, ceramice, instrumente muzicale, arta provensala din secolul XIX, si descoperiri arheologice. Vizitatorii pot vizita si curtea muzeului, iar pentru privelisti minunate asupra golfului, a orasului Cannes si a insulelor Lerins, urcati cele 109 trepte ale turnului.
Muzeul este deschis de marti – duminica, intre orele 10.00 – 18.00 / 19.00. Accesul in muzeu costa 12 euro (adulti) si 9 euro (elevi si studenti). Se intra gratuit in prima duminica a fiecarei luni.

Abbaye Notre Dame de Lérins se afla pe insula Ile Saint Honorat si se bucura de o locatie linistita, departe de agitatia orasului Cannes. Construita in secolul III, se crede ca Abbaye Notre Dame de Lérins este cea mai veche manastire crestina din lume. Desi in unele parti ale manastirii accesul este interzis, abatia este deschisa turistilor si celor care vor sa participe la slujba.
Accesul in manastire este permis in fiecare zi, in timpul slujbelor. Nu se percepe taxa de intrare.

Notre Dame d'Esperance este o biserica gotica construita in secolul XVII si dispune de o colectie impresionanta de picturi din acelasi secol. Situata pe dealul Le Suquet, biserica ofera privelisti minunate asupra Cannes si a golfului. Traditia spune ca localnicii il invoca pe Sfantul Notre Dame d'Esperence pentru a-i vindeca pe cei bolnavi.
Biserica poate fi vizitata in fiecare zi, intre orele 09.00 – 19.00, iar accesul este gratuit.

In timp ce urcati dealul Le Suquet, luati o pauza la jumatatea drumului pentru a admira Tour du Masque, o atractie locala faimoasa. Construit in secolul XII ca o citadela, turnul a devenit celebru datorita operei lui Alexandre Dumas “Omul cu masca de fier”. Legenda spune ca atunci cand a evadat din inchisoare de langa Ile Sainte Marguerite, omul cu masca de fier s-a refugiat aici, unde a stat pana la moarte. Se spune ca fantoma sa inca bantuie turnul in zilele noastre.
Accesul in turn este posibil in fiecare zi si nu se percepe taxa de intrare.

Villa Rothschild este o vila impresionanta, situata pe un deal stancos, oferind privelisti minunate asupra golfului si a apei cristaline. Villa Rothschild a fost construita in 1947 si are o gradina superba, atent ingrijita, unde turistii pot admira plante exotice, flori colorate si fantani arteziene. Camerele vilei sunt somptuoase, bogate in detalii si obiecte de decor ce amintesc de trecutul glorios al Frantei. In prezent, aici se afla biblioteca municipala a orasului Cannes.
Villa este deschisa in fiecare zi, intre orele 10.00 – 18.00 (1 februarie – 1 noiembrie), 10.00 – 19.00 (1 iulie – 31 august). Pretul unui bilet este de 12 euro (adulti) si 9 euro (elevi, studenti).

Vacanta la Cannes ar fi incompleta fara o vizita la unul dintre cinematografele frantuzesti. Olympia este cel mai mare cinematograf din Cannes si este localizat in centrul orasului. Pentru a atrage un numar cat mai mare de cinefili, Olympia ruleaza filme de box-office imbinate cu cele de arta.

Musée de la Mer (Muzeul Maritim) se afla intr-un fort de pe insula St. Marguerite, la capatul coastei Cannes. Fortul este faimos deoarece a aparut ca inchisoare in cartea lui Alexander Dumas “Omul cu masca de fier”. Muzeul are un patrimoniu eclectic de descoperiri arheologice, multe dintre ele fiind recuperate de pe epavele romane. Adesea, muzeul gazduieste expozitii temporare de fotografie. Fortul in sine, cu celulele sale, merita sa fie vizitat.
Muzeul Maritim este deschis de marti – duminica, intre orele 10.30 – 13.15, 14.15 – 16.45 (octombrie – martie); 10.00 – 13.15, 14.15 0 17.45 (aprilie – mai); zilnic, intre orele 10.00 – 17.45 (iunie – septembrie). In prima duminica a fiecarei luni, accesul in muzeu este gratuit.

Iles de Lerins este un grup de 4 insule mediteraneene situata la finalul Rivierei Franceze, in apropiere de Cannes. Cele mai mari insule sunt Ile Sainte-Marguerite si Ile Saint-Honorat. Celelalte doua, Ilot Saint-Ferréol si Ilot de la Tradelière, sunt nelocuite.

Plajele din Cannes atrag mii de turisti in lunile de vara. Cea mai renumita este Plage du Martinez, plaja privata a hotelului Martinez, de unde se transmit aparitiile din timpul Festivalului de Film de la Cannes. Pe langa atentia reflectoarelor din luna mai, plaja este frecventata de cei mai bogati turisti care vin la Cannes pentru a se bucura de soarele puternic. Aici veti gasi si posibilitati de a practica sporturi nautice, de la parasailing, windsurf, scuba diving sau plimbari cu elicopterul.

In apropiere de Cannes se afla cateva orase superbe, care merita vizitate: Monaco (39 km), Nisa (32 km), St. Tropez (75 km), (Grasee (16 km), Antibes (11 km).
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 9   Festivaluri si sarbatoriPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul van Vlaanderen
Festivalul van Vlaanderen este unul dintre evenimentele culturale cele mai importante care se desfas..
Stiai ca?
Alba Iulia este denumita si „Capitala a Marii Uniri”. Legea prin care orasul Alba Iulia a fost declarat „Capitala a Marii Uniri” a Romaniei a fost promulgată in data de 27 decembrie 2018, de ... In spatiu, astronautii nu pot plange? In lipsa gravitatiei, lacrimile nu pot curge (nici flatulenta nu este posibila in stare de imponderabilitate)....
Dictionar turistic
Brunch - O combinatie intre mic dejun si pranz, care se serveste intre orele 11.00 - 14.00, in special in zilele de duminica si de Sarbatori.
7 recomandari