TurisMALL
powered by

26081

Ghid Cannes
Transport intern

Cannes

De pe aeroportul Henri Coanda pleaca saptamanal curse spre acest minunat oras. Zborurile sunt operate atat de companiile low-cost, cat si de cele de linie. Toate cursele aterizeaza pe aeroportul din Nisa. Aeroportul din Nisa se afla la 30 km de Cannes. Daca doriti sa ajungeti in oras, puteti opta pentru taxi, microbuze private, autobuze, tren sau taxi.

Autobuzele express sunt cel mai des folosite de turisti pentru a ajunge de la aeroport in Cannes.

Trenurile sunt o alternativa ieftina si rapida, adesea folosita de localnici pentru a face legatura intre statia St. Augustine si Cannes. Trenurile pleaca la intervale de 30 minute, calatoria dureaza 30 minute. Trenurile merg de-a lungul plajei, oferind calatorilor privelisti spectaculoase.

Autobuzul este cea mai ieftina modalitate de transport de la aeroport. Din pacate, calatoria dureaza aproximativ 2 ore, deoarece are multe statii, situate la mica distanta una de cealalta.

Pentru turistii care isi permit si care vor sa calatoreasca confortabil, recomandam calatoria cu taxiul (minim 80 euro), salupa de mare viteza ( 250 euro) sau elicopterul (350 euro).

Transportul public este sigur, rapid si ieftin. Pretul unui bilet este de 1 euro si permite turistilor sa exploreze Coasta de Azur. Principalul operator este Bus Azur, iar biletele pot fi cumparate de la sofer sau de la tabacherii.

Un alt operator este E-lo ale carui autobuze circula doar in centrul orasului Cannes. Calatoria dureaza 10 minute si are ca traseu La Croisette – Rue d''Antibes – Hotel de Ville. Soferii opresc oriunde doresc calatorii sa coboare.

Taxiurile din Cannes sunt de incredere si ajung in mai putin de 5 minute in orice parte a orasului. Soferii sunt, in general, cinstiti si povestesc cu placere despre starurile care le-au calcat pragul. Taxiurile pot fi oprite in strada sau chemate prin telefon.

Daca doriti sa inchiriati o masina, indreptati-va spre companiile Ada, Avis sau Hertz France. Varsta minima este 21 ani, iar pentru a inchiria o masina de lux, soferii trebuie sa aiba minim 25 ani. Permisul de condus si cartea de credit sunt obligatorii. De obicei, asigurarea este inclusa in pret, dar nu ar strica sa verificati.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 9 din 9  


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Carnavalul din Madrid (Madrid Carnival)
In fiecare an, la sfarsitul lui februarie/inceputul lui martie, Madridul sarbatoreste prin petreceri..
Ungaria  |  Grecia  |  Franta  |  Italia  |  Germania  |  Spania  | 
Stiai ca?
Muntele Rarau reprezinta muntele din tara noastra unde au fost descoperiti corali, alge marine, amoniti si alte componente ce acum 140 de milioane de ani intrau in componenta recifelor.... Bucurestiul a fost primul oras din lume iluminat cu petrol lampant, in anul 1857....
Dictionar turistic
Buveta - Locul unde se beau ape minerale intr-o statiune balneara.
7 recomandari