TurisMALL
powered by

33453

Ghid Constanta
Cum ajungi

Constanta

Vara, soare, valuri, nisip fierbinte, fete frumoase si nopti incendiare – este greu sa alegi un singur cuvant care sa descrie cel mai bine Constanta. Cunoscut si sub numele de Tomis, Constanta este cel mai vechi oras atestat de pe teritoriul Romaniei si unul dintre cele mai importante din tara.

Constanta este unul dintre cele mai mari orase din tara. Faima sa a sporit si mai mult in ultimii ani, odata cu ascensiunea statiunii Mamaia, care atrage in lunile de vara mii de turisti dornici de distractie. Portul din Constanta este locul preferat de promenada al localnicilor, iar yacht-urile ancorate aici atrag admiratia trecatorilor.

Cu masina personala
Masina este cea mai comoda si ieftina alternativa de a ajunge in Constanta. Distanta dintre Bucuresti – Constanta este de 225 km si poate fi strabatuta in 2 ore 30 minute. Durata se mareste considerabil in lunile de vara, cand soselele sunt populate de cei care vor sa se bronzeze pe litoralul romanesc. Cea mai populara ruta este Autostrada Soarelui: Bucuresti - Fundulea - Lehliu - Drajna - Fetesti - Cernavoda – Constanta.

Cu microbuzul
Microbuzul este o alta alternativa accesibila de a ajunge in Constanta. Calatoria dureaza tot 2 ore 30 minute, iar pretul unui bilet porneste de la 45 lei.

Cu trenul
In gara din Constanta ajung trenuri din cele mai importante ale tarii: Bucuresti, Suceava, Iasi, Buzau, Cluj-Napoca, Sibiu etc. Din Bucuresti pleaca trenuri personal, accelerat si rapid, iar durata minima a calatoriei este de 4 ore. Pretul unui bilet porneste de la 30 lei.

Cu avionul
Constanta are 2 aeroporturi: Aeroportul International Mihail Kogalniceanu si Aerodromul Tuzla. In Constanta ajung curse din Bucuresti, Timisoara, Milano, Pisa, Bruxelles, Nuremberg, Viena.
  Pagina 1 din 9   Cand sa viziteziPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




ghita Guest, 31.07.2012

si de unde luam suveniruri? cele insirate mai sus le gasesti peste tot:))))

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Caderea Bastiliei (Ziua Nationala a Frantei)
In data de de 14 iulie francezii sarbatoresc cu mare fast Caderea Bastiliei sau Fete nationale.14 iu..
Italia  |  Austria  |  Romania  |  Spania  |  Ungaria  |  Malta  | 
Stiai ca?
Elevii din Japonia si Coreea de Sud sunt considerati cei mai buni din lume la matematica si alte stiinte exacte?... Atolul Kwajalein reprezinta cel mai mare atol de corali, masurat prin aria de apa inchisa. Este parte a Republicii Insulelor Marshall Are o suprafata de 16,4 km² si este format din 97 insule si in...
Dictionar turistic
Baia turceasca - Baile turcesti au avut cel mai mare succes in epoca Victoriana, si au reprezentat un factor foarte important in viata oamenilor din Orientul Mijlociu, fiind nu numai un loc de curatare si relaxare, ci si unul de socializare si curatare ritualica, de purificare a sufletului. Baia turceasca ajuta la eliminarea toxinelor din organism prin racirea si incalzirea controlata a sangelui. Hamam-urile dau o stare de bine, de relaxare, dilata porii si lasa o piele mai frumoasa, mai luminoasa si mai elastica. Pentru rezultate maxime baia turceasca este dotata cu sistem acustic si "cer instelat", astfel veti beneficia de melo si cromoterapie. Baile turcesti ajuta si la vindecarea unor boli, cum ar fi afectiunile respiratorii. Din cele mai vechi timpuri si pana acum, hamam-urile au primit numai cuvinte de lauda si pot fi incercate de oricine, la orice varsta.
7 recomandari