Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi
41265
Ghid Copenhaga
Unde sa mananci
Copenhaga
Danemarca nu este cunoscuta pentru mancarea sa. Frikadeller (chiftelute) si mancarea de varza se numara printre cele mai populare feluri de mancare. Desi exista cateva retete traditionale minunate, danezii sunt atrasi de mancarea fast-food si de cele semi-preparate. Atunci cand ies in oras, danezii se orienteaza spre pølser (hot dogs) sau smørrebrød (foto jos: tartine din paine neagra, unse cu unt, pate de ficat, carne de vital, sunca, friptura de vaca, somon, crevete, icre de cod, hering marinat, diferite salate sau branza).
Cele mai multe restaurante din Copenhaga servesc mancare internationala. Foarte gustoase sunt meniurile asiatice si frantuzesti.
De o mare popularitate se bucura si meniul simplu, compus din carne (porc, pui sau vita ) si cartofi. Acesta este meniul de baza in restaurante.
Mai puteti incerca: flæskesteg (porc la cuptor), kogt torsk (cod cu sos de mustar si diverse garnituri), boller i karry (chiftelute cu curry, orez si salade de castraveti), bleflæsk (felii de porc servite cu compot de mere, ceapa si bacon).
Pestele si fructele de mare sunt nelipsite de pe mesele danezilor.
Koldt bord este bufetul rece al danezilor si ofera o mare varietate de mancaruri: masa incepe cu peste, de obicei hering marinat in sos dulce, de otet sau curry (foarte popular). Alte tipuri de peste servite la bufetul rece sunt: creveti, tipar afumat, somon cu sos de mustar si marar, cambula de Baltica si somon afumat. La koldt bord se mai servesc: chiftelute (uneori calde), pate de ficat, mørbradbøf (muschi de porc cu ceapa prajita), carnati si bacon si friptura de vita cu muraturi.
Adeseori, supa este o masa in sine. Danezii servesc cel mai des: gule ærter (supa de mazare), hønsekødssuppe (supa de pui) si melboller (supa cu galuste, chiftelute si legume).
La desert va puteti delecta cu o placinta de capsuni (populara vara), placinta de mere, blekage (sarlota de mere), koldskål (lapte cu unt, vanilie si lime, se serveste vara), risalamande (budinca de orez cu frisca, crema de vanilie si migdale).
Danemarca este cunoscuta pentru branza delicioasa. Branza este servita la micul dejun, la pranz, in salate si ca desert, alaturi de vin, struguri si biscuiti sarati. Va recomandam sa incercati: danablu (branza mucegaita), esrom, danbo, mycella, havarti, feta si branza afumata.
Akvavit este cea mai populara bautura din Danemarca. Akvavit seamana la gust cu rachiul, este facut din cartofi si chimen si se bea in pahare mici de shot-uri.
Carlsber si Tuborg sunt berile locale, renumite in intreaga lume.
Foarte populare este si bitter-ul, favoritul danezilor fiind Gammel Dansk.
In Danemarca nu exista productie proprie de vinuri, toate marcile din magazine fiind importate.
In centrul orasului, pe Kjeld Langes Gade, 2 kl, København K, langa magazinul A Pair, se afla cafeneaua romaneasca Cafe A Fair.
Daca doriti sa serviti masa intr-un restaurant de lux, va recomandam: Peder Oxe (se afla in Grabrodretorv, unul dintre cele mai vechi si elegante cartiere din Copenhaga), Khun Juk Oriental (mancare asiatica), Noma (mancare locala), Godt (atmosfera intima) si Ristorante Vesuvio.
Pentru turistii cu un buget mai limitat, recomandam: Shark House Deli (mancare frantuzeasca si italieneasca), Puk (atmosfera rustica, preturi mici), Ida Davidsen (faimos pentru legendarele smørrebrød), Pasta Basta (un meniu bogat in paste), Den Grønne Kælder (restaurant organic vegetarian) si Barock (elegant, dar ieftin, mancare traditionala).
Cele mai multe restaurante din Copenhaga servesc mancare internationala. Foarte gustoase sunt meniurile asiatice si frantuzesti.
De o mare popularitate se bucura si meniul simplu, compus din carne (porc, pui sau vita ) si cartofi. Acesta este meniul de baza in restaurante.
Mai puteti incerca: flæskesteg (porc la cuptor), kogt torsk (cod cu sos de mustar si diverse garnituri), boller i karry (chiftelute cu curry, orez si salade de castraveti), bleflæsk (felii de porc servite cu compot de mere, ceapa si bacon).
Pestele si fructele de mare sunt nelipsite de pe mesele danezilor.
Koldt bord este bufetul rece al danezilor si ofera o mare varietate de mancaruri: masa incepe cu peste, de obicei hering marinat in sos dulce, de otet sau curry (foarte popular). Alte tipuri de peste servite la bufetul rece sunt: creveti, tipar afumat, somon cu sos de mustar si marar, cambula de Baltica si somon afumat. La koldt bord se mai servesc: chiftelute (uneori calde), pate de ficat, mørbradbøf (muschi de porc cu ceapa prajita), carnati si bacon si friptura de vita cu muraturi.
Adeseori, supa este o masa in sine. Danezii servesc cel mai des: gule ærter (supa de mazare), hønsekødssuppe (supa de pui) si melboller (supa cu galuste, chiftelute si legume).
La desert va puteti delecta cu o placinta de capsuni (populara vara), placinta de mere, blekage (sarlota de mere), koldskål (lapte cu unt, vanilie si lime, se serveste vara), risalamande (budinca de orez cu frisca, crema de vanilie si migdale).
Danemarca este cunoscuta pentru branza delicioasa. Branza este servita la micul dejun, la pranz, in salate si ca desert, alaturi de vin, struguri si biscuiti sarati. Va recomandam sa incercati: danablu (branza mucegaita), esrom, danbo, mycella, havarti, feta si branza afumata.
Akvavit este cea mai populara bautura din Danemarca. Akvavit seamana la gust cu rachiul, este facut din cartofi si chimen si se bea in pahare mici de shot-uri.
Carlsber si Tuborg sunt berile locale, renumite in intreaga lume.
Foarte populare este si bitter-ul, favoritul danezilor fiind Gammel Dansk.
In Danemarca nu exista productie proprie de vinuri, toate marcile din magazine fiind importate.
In centrul orasului, pe Kjeld Langes Gade, 2 kl, København K, langa magazinul A Pair, se afla cafeneaua romaneasca Cafe A Fair.
Daca doriti sa serviti masa intr-un restaurant de lux, va recomandam: Peder Oxe (se afla in Grabrodretorv, unul dintre cele mai vechi si elegante cartiere din Copenhaga), Khun Juk Oriental (mancare asiatica), Noma (mancare locala), Godt (atmosfera intima) si Ristorante Vesuvio.
Pentru turistii cu un buget mai limitat, recomandam: Shark House Deli (mancare frantuzeasca si italieneasca), Puk (atmosfera rustica, preturi mici), Ida Davidsen (faimos pentru legendarele smørrebrød), Pasta Basta (un meniu bogat in paste), Den Grønne Kælder (restaurant organic vegetarian) si Barock (elegant, dar ieftin, mancare traditionala).
Unde sa te cazezi | Pagina 4 din 10 | Obiective turistice |
Iti place acest ghid? Trimite-l si prietenilor tai.
Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri
turistice
Evenimente
In preajma Craciunului, Berlinul stralucește in mii de luminițe, ca într-o poveste magica, in car..
Stiai ca?
Indonezia este cea mai mare tara arhipelag din lume, detinand 17.508 de insule (6.000 dintre insule sunt nelocuite). Este denumita si "Salba de smaralde a Ecuatorului". ...
Limba balenei albastre cantareste mai mult decat un elefant?...
Dictionar
turistic
Cea mai buna disponibila - Best available - Expresie utilizata in cerintele de rezervare si confirmari, prin care se solicita si respectiv se rezerva cel mai bun tip de camera libera pentru perioada rezervata. Trimiterea cererii de rezervare implica angajamentul clientului de a plati tariful aferent.