TurisMALL
powered by

32077

Ghid Copenhaga
Transport intern

Copenhaga

Aeroportul Copenhaga este principalul aeroport din regiunea scandinava si se afla la 8 km de centrul orasului, in apropiere de orasele Amager, Droger, Sovang si Tamby. Pentru a ajunge in centrul orasului, aveti la dispozitie mai multe mijloace de transport. Cea mai rapida cale este trenul care face legatura intre aeroport si Gara Centrala Copenhaga. Calatoria dureaza 12 minute, iar trenul poate fi luat de la Terminalul 3.

Linia M2 a metroului pleaca de la Terminalul 3 si ajunge in centrul orasului in 14 minute.

Autobuzele 5A, 35 si 36 pleaca de la aeroport spre Copenhaga, iar autobuzul 96N circula in timpul noptii.

Taxiurile se gasesc in fata terminalului Sosiri si Terminalele 1 si 3.

Copenhaga are un sistem de transport public performant si bine pus la punct. Cea mai importanta retea de transport este metroul, cunoscut sub numele de S-tog. Metroul are 10 linii care pleaca din Statia Centrala si strabate toate zonele orasului.

Transportul cu autobuzele din Copenhaga este un mod foarte popular de transport. Linia de autbuze se numeste Hovedstadsomradets Traffikselkab, sau HT pe scurt, si are statia centrala la Radhuspladsen.

Principalele companiii de taxi din Copenhaga sunt: DanTaxi si Hovedstadens Taxi. Toate taxiurile pot fi comandate prin telefon sau oprite in strada. Nu se lasa bacsis taximetristilor, deoarece aceasta taxa este deja inclusa in nota finala.

O varianta mai ieftina a taxiului este cycle taxi, o biciclete cu un fel de cuseta, cu 3 locuri. Bicicletele pot fi chemate prin telefon, oprite in strada sau luate din centrul orasului: Tivoli sau RĂ„dhuspladsen.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 9 din 10   Sfaturi utilePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul elen
Festivalul elen se desfasoara anual in perioada iunie-septembrie. Daca in trecut vechii greci juc..
Stiai ca?
Kuwait poarta si denumirea de "Fortareata construita langa ape".... Elevii din Japonia si Coreea de Sud sunt considerati cei mai buni din lume la matematica si alte stiinte exacte?...
Dictionar turistic
Ghid insotitor - Angajat specializat al unei agentii de turism sau al unei alte organizatii care insoteste calatorii individuali sau in grup (turistii), punandu-le la dispozitie serviciile comandate cu anticipatie, pentru ca voiajul sa se desfasoare conform programului stabilit.
7 recomandari