TurisMALL
powered by

37463

Ghid Copenhaga
Transport intern

Copenhaga

Aeroportul Copenhaga este principalul aeroport din regiunea scandinava si se afla la 8 km de centrul orasului, in apropiere de orasele Amager, Droger, Sovang si Tamby. Pentru a ajunge in centrul orasului, aveti la dispozitie mai multe mijloace de transport. Cea mai rapida cale este trenul care face legatura intre aeroport si Gara Centrala Copenhaga. Calatoria dureaza 12 minute, iar trenul poate fi luat de la Terminalul 3.

Linia M2 a metroului pleaca de la Terminalul 3 si ajunge in centrul orasului in 14 minute.

Autobuzele 5A, 35 si 36 pleaca de la aeroport spre Copenhaga, iar autobuzul 96N circula in timpul noptii.

Taxiurile se gasesc in fata terminalului Sosiri si Terminalele 1 si 3.

Copenhaga are un sistem de transport public performant si bine pus la punct. Cea mai importanta retea de transport este metroul, cunoscut sub numele de S-tog. Metroul are 10 linii care pleaca din Statia Centrala si strabate toate zonele orasului.

Transportul cu autobuzele din Copenhaga este un mod foarte popular de transport. Linia de autbuze se numeste Hovedstadsomradets Traffikselkab, sau HT pe scurt, si are statia centrala la Radhuspladsen.

Principalele companiii de taxi din Copenhaga sunt: DanTaxi si Hovedstadens Taxi. Toate taxiurile pot fi comandate prin telefon sau oprite in strada. Nu se lasa bacsis taximetristilor, deoarece aceasta taxa este deja inclusa in nota finala.

O varianta mai ieftina a taxiului este cycle taxi, o biciclete cu un fel de cuseta, cu 3 locuri. Bicicletele pot fi chemate prin telefon, oprite in strada sau luate din centrul orasului: Tivoli sau RĂ„dhuspladsen.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 9 din 10   Sfaturi utilePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Teatrului de Strada
Acest eveniment are loc anual in luna septembrie. In aceasta perioada actorii teatrului Alfred ve Dv..
Stiai ca?
Exista perle artificiale de cultura. Acestea au fost obtinute pentru prima data de japonezul Kokichi Mikimoto, care la varsta de 96 de ani detinea un miliard si jumatate de scoici perliere, cu o produ... In noaptea de 15-16 octombrie 1987, in sud-estul Angliei viteza vantului a atins 170 de km/h. Au murit atunci 19 persoane si paduri intregi au fost culcate la pamant....
Dictionar turistic
Turism intern - Forma de turism care ofera pachete turistice pentru vizitarea unui oras sau a unei zone turistice din tara de resedinta a agentiei de voiaj.
7 recomandari