TurisMALL
powered by

23853

Ghid Copenhaga
Transport intern

Copenhaga

Aeroportul Copenhaga este principalul aeroport din regiunea scandinava si se afla la 8 km de centrul orasului, in apropiere de orasele Amager, Droger, Sovang si Tamby. Pentru a ajunge in centrul orasului, aveti la dispozitie mai multe mijloace de transport. Cea mai rapida cale este trenul care face legatura intre aeroport si Gara Centrala Copenhaga. Calatoria dureaza 12 minute, iar trenul poate fi luat de la Terminalul 3.

Linia M2 a metroului pleaca de la Terminalul 3 si ajunge in centrul orasului in 14 minute.

Autobuzele 5A, 35 si 36 pleaca de la aeroport spre Copenhaga, iar autobuzul 96N circula in timpul noptii.

Taxiurile se gasesc in fata terminalului Sosiri si Terminalele 1 si 3.

Copenhaga are un sistem de transport public performant si bine pus la punct. Cea mai importanta retea de transport este metroul, cunoscut sub numele de S-tog. Metroul are 10 linii care pleaca din Statia Centrala si strabate toate zonele orasului.

Transportul cu autobuzele din Copenhaga este un mod foarte popular de transport. Linia de autbuze se numeste Hovedstadsomradets Traffikselkab, sau HT pe scurt, si are statia centrala la Radhuspladsen.

Principalele companiii de taxi din Copenhaga sunt: DanTaxi si Hovedstadens Taxi. Toate taxiurile pot fi comandate prin telefon sau oprite in strada. Nu se lasa bacsis taximetristilor, deoarece aceasta taxa este deja inclusa in nota finala.

O varianta mai ieftina a taxiului este cycle taxi, o biciclete cu un fel de cuseta, cu 3 locuri. Bicicletele pot fi chemate prin telefon, oprite in strada sau luate din centrul orasului: Tivoli sau Rådhuspladsen.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 9 din 10   Sfaturi utilePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Cehia  |  Malta  |  Franta  |  Austria  |  Spania  |  Belgia  | 
Stiai ca?
Elvetia este o tara aflata integral in muntii Alpi. Localizarea ei geografica i-a dat denumirea si de tara alpina.... Cel mai mare ochi este cel al caracatiţei? Diametrul ajunge la 40-50 cm?...
Dictionar turistic
Single - Camera de hotel, compartiment de vagon de dormit sau cabina pe nava cu un pat individual. Camera dubla ocupata de o singura persoana (in regim single).
7 recomandari