TurisMALL
powered by

31538

Ghid Hurghada
Obiective turistice

Hurghada

Hurghada este o statiune renumita pentru plajele sale frumoase, cu nisip fin si apa calda si limpede. Insa, turistii care vin in Egipt vor sa viziteze renumitele monumente istorice, care au intrigat mii de oameni de stiinta. De accea, multe atractii se afla in Cairo sau in desert, unde se poate ajunge prin intermediul excursiilor oferite de agentii.

Cairo este locul in care toti turistii trebuie sa ajunga. Pe langa faimoasele piramide, aici veti descoperi alte atractii care va vor uimi.

Piramidele din Giza fac parte din Cele 7 Minuni ale lumii antice, fiind cea mai importanta atractie turistica a Egiptului. Simbol al tarii africane, piramidele incita prin mister, lupta victorioasa cu timpul, precum si presupusele comori ascunse in interior. Cea mai veche este Piramida lui Keops care a fost construita in anul 2600 I.Hr, rezistand foarte bine pana in prezent. Cu o inaltime de 136 metri, piramira a fost construita din 2.5 milioane de blocuri de piatra, fiecare cantarind aproximativ 2.5 tone.

Langa Piramida regelui Keops se afla alte piramide construite pentru regina, Chephren, fiul lui Keops si Mycerinus.

Un alt monument impresionant din Egipt este Sfinxul. Construit in urma cu 4.000 ani, din calcar, Sfinxul are o inaltime de 22 metri si o inaltime de 50 metri. Desi si-a pierdut nasul in timpul ocupatiei franceze din secolul XVIII, Sfinxul ramane un simbol remarcabil al Egiptului. Sfinxul sta de paza in fata Piramidelor din Giza, iar forma sa ciudata, cu trup de leu si cap de femeie, ascunde o identitate mistica.

Citadela Al-Qalaa este o atractie obligatorie. Construita in anul 1176, Citadela nu mai pastreaza, din pacate, nimic din palatul din secolul XII. Insa, moscheele si palatele care au fost construite aici reflecta 700 de ani de istorie egipteana. Ridicata pentru a respinge atacurile inamicilor, Citadela a devenit resedinta sultanilor in secolul XIX. Moscheea Mohammed Ali, cu imensul dom central si alte 4 mai mici, domina orizontul orasului. Tot aici se afla cateva muzee mici si moscheea al-Nasir. Citadela Al-Qalaa ofera cele mai frumoase privelisti asupra orasului Cairo.

Muzeul Egiptean de Antichitati este, cu siguranta, unul dintre cele mai impresionante muzee pe care le veti fi vizitat. Cu un numar de 107 camere, muzeul are un patrimoniu fabulos de peste 120.000 de piese. Fara dubiu, cea mai faimoasa este colectia lui Tutankhamun, care prezinta bijuterii masive din aur, vaze de alabstru. Deosebita este celebra Masca de Aur a lui Tutankhamun, care acoperea bandajele ce infasurau fa?a regelui. Masca cantareste 11 kg si este confectionata din aur masiv si se crede ca reprezinta fidel fata regelui.

Bazarul El-Dahar se afla in cartierul El-Dahar din Hurghada si este o piata colorata, unde puteti gasi tot ce va trece prin cap: de la haine traditionale, la cele contrafacute, obiecte de décor sau mese de lemn, frumos sculptate. Nu va sfiiti sa negociati preturile si nu va speriati daca negustorii va vor trage de mana pentru a intra in magazin.

Acvariul Red Sea este un loc excelent pentru a vedea minunata viata marina care populeaza Marea Rosie. Expozitia prezinta pestii frumos colorati si locurile in care acestia pot fi gasiti atunci cand turistii fac snorkeling sau scuba diving.
Acvariul poate fi vizitat in fiecare zi, intre orele 09.00 – 22.00.

Dolphin World este un loc minunat unde adultii si copiii vor fi incantati sa ajunga. Deschis in 2011, complexul permite turistilor sa observe show-urile date de morse, lei de mare si delfini. De asemenea, aici oricine poate avea sansa de a inota cu delfinii.
Dolphin World este deschis de duminica pana vineri, intre orele 09.00 – 17.00.

Insula Mica Giftun si Insula Mare Giftun formeazz un parc marin si sunt locuri foarte frumoase, unde turistii care fac snorkeling si scuba diving pot zari cele mai minunate creaturi acvatice: balene rechin, baracude sau recifuri de corali.

Daca nu ati mai fost in desert pana acum, va recomandam sa nu ezitati. Safari in desert este o experienta minunata care include: calatoria prin desert cu un jeep decapotabil, plimbari cu ATV-urile si cu fantasticele camile.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 10   Festivaluri si sarbatoriPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul - Valetta
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Romania  |  Malta  |  Belgia  |  Cehia  |  Austria  |  Germania  | 
Stiai ca?
Targu Jiu este supranumit si "orasul lui Brancusi".... Unele paste de dinti contin antigel si majoritatea sunt toxice?...
Dictionar turistic
Check-out - Intocmirea si achitarea notei de plata, precum si parasirea hotelului de catre client. Intervalul orar de predare al camerei se termina, de obicei, la ora 10 sau 12.
7 recomandari