TurisMALL
powered by

20733

Ghid Hurghada
Sfaturi utile

Hurghada

Capitata Egiptului este Cairo. Localnicii vorbesc limba araba, insa mai toti egiptenii stiu engleza.

Cateva expresii din limba araba sunt:
Salut – salám aleikum
Bună ziua – sabáh al-chajr
Bună sear – misa al- khér
Noapte bună – tisbah ala khér
La revedere – ma as saláma
Mulţumesc – šukrán
Nu, mulţumesc – la šukrán
Da - aywa nebo naam
Nu – la

Moneda folosita in Egipt este lira egipteana si are ca subdiviziuni o suta de piaştrii. Exista bancnote de 1, 5,10, 20, 50, 100 si 200 EGP si monede de 10, 20, 25 de piaştrii.

Majoritatea locuitorilor este formata din musulmani.

Traficul este infernal, asa ca aveti grija cand traversati. Egiptenii nu tin cont de regulile de circulatie.

Nu va sfiiti sa negociati atunci cand doriti sa cumparati ceva. Cu putin noroc, veti scoate achizitiile la mai mult de jumatate de pret.

Incercati sa analizati ofertele locale de excursii. De cele mai multe ori, sunt la jumatate de pret fata de preturile oferite de agentiile din Romania.

In Muzeul Egiptean al Antichitatilor este interzis sa faceti poze, muzeul fiind pazit de militari cu arme amenintatoare.

Egipt este o tara ieftina. Scumpe sunt intrarile la renumitele atractii turistice. Mancarea, bautura si benzina au preturi foarte mici.

Soferii din Hurghada au un stil haotic de a conduce, nu respecta regulile de circulatie si nu acorda prioritate pietonilor. Recomandarea noastra este sa fiti foarte atenti daca totusi doriti sa inchiriati o masina.

Taxiurile sunt prezente in orice colt al statiunii. Desi sunt rapide, pretul lor este destul de mare. Desi au aparate de taxat, soferii egipteni nu le folosesc. Cel mai bine ar fi sa negociati tariful inainte de a va urca in masina. De asemenea, puteti cere la receptia hotelului sa va cheme un taxi.
  Pagina anterioara Transport intern Pagina 10 din 10  


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Luna fotografiei - Paris
Arta fotografica ocupa un loc de cinste in Paris, fiind apreciata probabil mai mult decat in oricare..
Franta  |  Malaysia  |  Spania  |  Austria  |  Italia  |  Malta  | 
Stiai ca?
In toate tarile lumii, indiferent de cultura, religie sau zona geografica, soldatii executa salutul numai cu mana dreapta?... In secolul al XVI-lea, in Anglia, berea facea parte din micul dejun?...
Dictionar turistic
Statiune climaterica - Localitate situata intr-o regiune cu conditii naturale (geografice, atmosferice si meteorologice) sau climaterice particulare (bogatie in aerosoli, puritatea aerului, ionizare, etc.) indicate in tratamentul unor boli sau pentru fortificarea organismului, dotata cu instalatii si personal necesar efectuarii curelor medicale.
7 recomandari