TurisMALL
powered by

52627

Ghid Londra
Sfaturi utile

Londra

Primul sfat pe care il primesc turistii dornici sa viziteze Londra este sa achizitioneze un London Pass, un card care va ajuta sa economisiti bani la cumpararea biletului de intrare din 55 de obiective turistice, printre care se numara Turnul Londrei, Catedrala Sf. Paul si Castelul Windsor.

La fiecare London Pass veti primi si un ghid turisitic gratuit de 128 de pagini, disponibil in 7 limbi straine, si veti putea scapa de timpul pierdut la coada, avand prioritate la intrarea intr-o serie de obiective turistice cum ar fi Turnul Londrei, Gradina Zoo, Palatul Kensington sau Castelul Windsor.

In schimb, dezavantajul cardului London Pass este perioada sa de valabilitate, limitata la cateva zile consecutive. Spre exemplu, daca ati cumparat un card de 3 zile si il folositi prima data luni, el va expira miercuri indiferent de cat de des il folositi.

La Londra exista o regula stricta in ceea ce priveste folosirea scarilor rulante: sunteti obligati sa stationati pe partea dreapta si sa urcati pe partea stanga, daca nu vreti sa fiti atentionati intr-un mod ostil de localnici.

In restaurante, baruri si pub-uri, fumatul este interzis si se obisnuieste lasarea unui bacsis cu o valoare cuprinsa intre 10 si 15% din pretul consumatiei. La bacsis se asteapta si soferii de taxi.

Un concediu in care sa acordati atentia cuvenita tuturor obiectivelor turistice din Londra s-ar intinde cu siguranta pe cel putin doua saptamani. Capitala Regatului Unit al Marii Britanii merita descoperita, fie doar si pentru a va convinge daca zvonurile legate de acest superb oras european sunt adevarate: de exemplu, daca aici se vorbesc aproape 200 de limbi, daca mai mult de o treime din populatie este reprezentata de imigranti si daca englezii sunt atat de sobri pe cat se spune.
  Pagina anterioara Transport intern Pagina 8 din 8  


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Maria Guest, 08.03.2011

Oysterul este 5 lire - cardul fizic (suma ce se recupereaza daca duci cardul inapoi la sf sejurului), iar cu 15 lire calatoresti 3 zile lejer in zonele 1 si 2. Fara Oyster o singura calatorie te duce la 5 lire(in functie de zona) si cel mai bine il reincarci cand ai nevoie

 
Aluculesei Brindusa Guest, 14.03.2011

Felicitari pentru ghid,gasesti in aproape tot ce ai nevoie pentru a calatori si a vizita Londra!

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festival D'automne - Festivalul Toamnei de la Paris
Festivalul Toamnei de la Paris, desfasurat pe stradutele orasului in perioada septembrie-decembrie, ..
Ungaria  |  Belgia  |  Romania  |  Spania  |  Italia  |  Austria  | 
Stiai ca?
Numai marea piramida a lui Keops contine suficienta piatra incat sa poate fi construit un zid inalt de 50 de centimetri care sa inconjoare planeta la Ecuator?... In orasul La Paz (Bolivia), temperatura medie este de doar 10 grade Celsius? Cu toate acestea, niciodata nu s-a inregistrat o temperatura de 0 grade. Situatia este identica si in Punta Arenas, Chile s...
Dictionar turistic
Cura - In sens turistic reprezinta un ansamblu de mijloace, procedee si tehnici utilizate pentru tratamentul unei afectiuni acute sau cronice, intr-o perioada si intr-un loc anume.
7 recomandari