TurisMALL
powered by

52623

Ghid Londra
Transport intern

Londra

Transportul in Londra este asigurat de 11 linii de metrou, care acopera zona centrala si suburbiile, de tramvaiul (tramlink) care functioneaza doar in suburbiile sudice, in zona Wimbledon si Croydon si de National Rails, o retea complexa de servicii feroviare.

Celebrele autobuze rosii cu doua etaje, recunoscute in toata lumea, continua sa circule in toata Londra, spre deosebire de traditionalele Routemaster cu platforma descoperita si cu conductor la bord. Acestea au fost eliminate de pe majoritatea rutelor, dar inca mai functioneaza pe ruta Hetutage 9 si 15, zilnic, intre 9:30 - 18:30, la fiecare 15 minute.

Oyster Card
, un card electronic, reprezinta cel mai convenabil abonament pentru transportul in Londra, fiind mai avantajos decat biletele clasice. Se poate achizitiona de la orice statie de metrou si costa aproximativ 3,5 euro, fiind valabil pentru sapte zile.
Biletele Travelcard sezonale sunt o alta alternativa avantajoasa si pot fi valabile o saptamana, o luna sau chiar o perioada mai lunga de timp.

Cand cumparati un Travelcard, trebuie sa stabiliti o arie a zonelor in care il veti folosi, numerotate de la 1 la 9. In perimetrul acestor zone puteti folosi orice mijloc de transport.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 7 din 8   Sfaturi utilePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Maria Guest, 08.03.2011

Oysterul este 5 lire - cardul fizic (suma ce se recupereaza daca duci cardul inapoi la sf sejurului), iar cu 15 lire calatoresti 3 zile lejer in zonele 1 si 2. Fara Oyster o singura calatorie te duce la 5 lire(in functie de zona) si cel mai bine il reincarci cand ai nevoie

 
Aluculesei Brindusa Guest, 14.03.2011

Felicitari pentru ghid,gasesti in aproape tot ce ai nevoie pentru a calatori si a vizita Londra!

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Franta  |  Spania  |  Germania  |  Belgia  |  Italia  |  Grecia  | 
Stiai ca?
In Indonezia se gasesc cele mai multe specii de mamifere din lume, dar si cele mai multe specii de mamifere pe cale de disparitie?... Cuvantul piranha provine din limba indienilor si inseamana peste cu dinti....
Dictionar turistic
Telecabina - Instalatie mecanica de transport pe cablu intre 2 locatii intre care exista o diferenta de nivel, avand o cabina inchisa, cu o capacitate cuprinsa intre 10-200 persoane.
7 recomandari