TurisMALL
powered by

52626

Ghid Londra
Obiective turistice

Londra

Prima atractie din Londra pe care trebuie sa o vizitati este Palatul Buckingham, resedinta familiei regale si locul unde locuieste in prezent regina Elisabeta. Schimbarea garzilor, urmarita cu atentie in fiecare zi, de la ora 11,30, este o alta atractie a Palatului.

Cunoscut ca resedinta suveranilor britanici, Palatul facea initial parte din conacul Ebury, construit in 1703 de catre ducele de Buckingham (John Sheffield) si cumparat apoi de regele George al III-lea, care isi dorea sa-l transforme in resedinta privata.

Astazi, decoratiunile interioare inca ii impresioneaza pe turisti datorita culorilor vii, nuantele de albastru si roz fiind subtil puse in valoare de crem si auriu. Mai multe camere de receptie de mici dimensiuni sunt amenajate in stilul regentei chinezesti, cu elemente provenind din Pavilionul Regal al Caselor Brighton si Carlton.

Gradinile Palatului, cele mai mari gradini private din Londra, au fost proiectate initial de Capability Brown si apoi reconstruite de William Townsend Aiton, in timp ce lacul artificial a fost finalizat in 1828. Mai mult de 50.000 de oameni sunt musafiri la palat, anual, in calitate de invitati la banchete, dineuri, receptii si petreceri de gradina.

Pretul biletului de acces in Palat incepe de la 17.5 lire (aproximativ 21 de euro).
Dupa ce ati vazut Palatul Buckingham, merita sa faceti o vizita la Muzeul Britanic, infiintat de Regina Victoria, care si-a dorit aici o biblioteca. Insasi Maiestatea Sa a ales decoratiile si colectii literare din Egipt, Grecia si Turcia. Taxa de intrare in Muzeul Britanic se ridica la 8 lire (9.5 euro).

Indiferent daca sunteti sau nu pasionat de arta, merita sa mergeti in Galeria Nationala din Piata Trafalgar, unde puteti admira o colectie impresionanta de picturi semnate de artisti renumiti, precum Botticelli, Veronese, Tizian, Rafael, Monet si Renoir, precum si galeria nationala de portrete. In functie de expozitia pe care doriti sa o vedeti, costul biletului poate varia intre 5 lire (aproximativ 6 euro) si 25 de lire, aproximativ 30 de euro.

Centrul spiritual al metropolei ramane Catedrala Saint Paul. Aici, turistii pot urca in turnul inalt de 120 m si pot admira efectele acustice ale Galeriei Soaptelor. Accesul in Catedrala se poate face achitand taxa de intrare de 12.5 lire (aproximativ 15 euro).

O atractie din Londra care trebuie pusa pe traseul turistic este Muzeul Madame Tussauds, renumitul Muzeu al Figurilor de Ceara.Statuile din ceara, in marime naturala, infatiseaza membri ai familiei regale, celebritati si staruri din lumea muzicii si a filmului, vedete de televiziune si vedete sportive.Micuta Marie Tussaud a fost invatata de doctorul Philippe Curticus sa modeleze ceara, iar prima figurina pe care a realizat-o copila a fost amanta lui Ludovic al XV-lea, Marie-Jeanne du Barry. Acesta este cea mai veche statuie expusa la muzeu, fiind urmata de cea a lui Voltaire, Jean-Jacques Rousseau si Benjamin Franklin. Astazi ii puteti vedea in Muzeul Figurilor de Ceara si pe Superman, Michael Jackson, Elvis Presley, Celine Dion, Obama, alaturi de multe alte persoanlitati.

Palatul Westminister, un alt obiectiv turistic major al Londrei, este una dintre cele mai cunoscute constructii din lume si poate fi vizitat pentru 15 lire (circa 18 euro). Palatul se mai numeste si Casa Parlamentului, pentru ca in aceasta cladire, construita intre 1837 si 1860 in stil neo-gotic, isi desfasoara activitatea cele doua camere ale parlamentului. Edificiul are mai multe turnuri, dintre care cele mai reprezentative sunt: Turnul Victoria, cu o inaltime de 98 de metri, Turnul Central, numit Saint Stephen''s si nu in ultimul rand, celebrul Big Ben, in care puteti ajunge urcand cele 334 scari.

Impunatorul Castel Windsor, reconstruit la cererea regelui George al IV-lea, si-a pastrat aspectul medieval pana astazi si stimuleaza imaginatia turistilor. Pretul biletului variaza intre 10 si 45 de lire (12 euro si 54 de euro).

Turnul Londrei
, o fortareata aflata pe malul nordic al Tamisei, a carui constructie a inceput-o Wilhelm Cuceritorul in jurul anului 1076, poate fi vizitat pentru 18,7 lire (circa 21,5 euro).

Un loc cu adevarat romantic, de unde puteti admira intreaga Londra, este London’s Eye, cea mai mare roata carusel din lume, aflata pe malul Tamisei.

Piata Trafalgar este una dintre cele mai importante atractii din Londra, cu o insemnatate sociala si politica. Piata Trafalgar comemoreaza victoria lordului Horatio Nelson asupra armatei lui Napoleon, in batalia de la Trafalgar din 1805. Monumentul central al pietei este coloana inalta, in varful careia se afla Horatio Nelson, care priveste increzator asupra Londrei. Coloana este inconjurata de 4 lei impresionanti si o serie de fantani.

Pentru locuitorii tineri ai metropolei londoneze a devenit un obicei foarte placut sa planifice periodic cate o excursie in Brighton. Cei cu spirit de aventura aleg mai degraba sa isi petreaca weekend-urile in Suffolk, unde pot face un gratar si pot dormi in cort, pe unul din dealurile de pe coasta.

Doamnele nostalgice dupa perioada victoriana, in care pudoarea era o regula, merg in Hampstead Heath, unde a fost amenajat "women''s pond", un iaz interzis barbatilor unde femeile care inoata sau stau la soare sunt ascunse privirilor indiscrete de tufisuri si pomi.

Tot in cartierul Hampstead Heath se afla si "men''s pond" si "mixed pond". Dupa scaldat, londonezii obisnuiesc sa se plimbe in parcul din cartier, unul dintre cele mai frumoase din tot orasul.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 4 din 8   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Maria Guest, 08.03.2011

Oysterul este 5 lire - cardul fizic (suma ce se recupereaza daca duci cardul inapoi la sf sejurului), iar cu 15 lire calatoresti 3 zile lejer in zonele 1 si 2. Fara Oyster o singura calatorie te duce la 5 lire(in functie de zona) si cel mai bine il reincarci cand ai nevoie

 
Aluculesei Brindusa Guest, 14.03.2011

Felicitari pentru ghid,gasesti in aproape tot ce ai nevoie pentru a calatori si a vizita Londra!

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Grecia  |  Austria  |  Romania  |  Spania  |  Franta  |  Malta  | 
Stiai ca?
Elefantul este singurul animal cu 4 genunchi si toti ursii polari sunt stangaci?... Cnofrom uuni stduiu al ueni uinvresttiai elgenze, nu cntozeaa in ce odrnie se alfa lirteele itnr-un cuvant, signruul lcuru ipmotarnt e ca pirma si utlima lierta sa fie la lcuol lor. Rsetul potae fi o ...
Dictionar turistic
Planor - Aparat de zbor fara motor, la care deplasarea se realizeaza datorita unor factori meteorologici (curenti de aer) sau de relief (zbor de panta).
7 recomandari