TurisMALL
powered by

37080

Ghid Halkidiki Kassandra
Unde sa mananci

Halkidiki Kassandra

In ceea ce priveste arta culinara, insula Halkidiki ofera turistilor amatori de noutate o multime de surprize placute. Mancarurile din peste si din carne de miel sunt specialitatile zonei. La acestea se aduga numeroase preparate din carne de porc si salate traditionale.

Foarte multe feluri de mancare traditionala si bauturi specifice zonei sunt servite intr-o atmosfera specifica localurilor grecesti, muzica fiind un element nelipsit. In Halkidiki, servirea mesei este un adevarat moment de relaxare care trebuie savurat, mai ales daca optati pentru o terasa cu vedere spre mare.

In insula Halkidiki exista numeroase restaurante ce ofera turistilor si localnicilor diverse preparate: de la souvlaki (fast food), la taverne unde se serveste doar peste si fructe de mare, psistarie (restaurante cu preparate la gratar), restaurante cu mancare traditionale pana la pizzerii. De obicei, terasele cu vedere spre mare au preturi foarte mari, asa ca nu ar strica sa verificati meniul afisat la intrarea in restaurant.

Odata asezati la masa, puteti sa va delectati cu preparatele grecesti. Incepeti cu delicioasele aperitive: salata horiatiki (rosii, castraveti, masline si branza feta), tarama (icre de peste), melitzanosalata (salata de vinete), sadziki (sos facut din iaurt, castraveti si usturoi), saganaki (branza prajita), capari (salata de capere), spanakopita (placinta cu spanac), tiropita (placinta cu branza), kreatopita (placinta cu carne).

Grecia este cunoscuta pentru minunata sa branza. Aici veti gasi numeroase sortimente, insa cea mai populara ramane branza feta. Nu ezitati sa gustati si mizithra, kasseri, kefalotyri (branza sarata folosita la paste) si graviera.

Foarte popular este gyro, saorma greceasca. Foarte gustos, gyro se diferentiaza de saorma prin ingredientele care se gasesc doar in Grecia. Sovlaki (frigarui grecesti) este un alt preparat care se gaseste peste tot in Halkidiki.

Pestele si fructele de mare ocupa un loc privilegiat in bucataria greceasca.

Alte preparate traditionale ce merita incercate sunt: patsa (ciorba din intestine de porc sau vita), stifado (tocanita din carne de iepure sau vita, cu ceapa si sos de rosii), dolmades (sarmale), mousaka (musaca), pastitsio (un fel de lasagna), fricasse (tocanita de miel cu spanac, oua si lamaie) etc.

Grecii sunt mari amatori de dulciuri, de aici si marea varietate de produse: baklava, cataif, yaourti me meli (iaurt cu miere), milopita (placinta cu mere), karydopitas (bomboane cu nuci si migdale), inghetata cu diverse arome.

Ouzo este bautura traditionala greceasca si merge cel mai bine cu fructele de mare, in compania familiei sau a prietenilor apropiati. Ouzo este un lichior de culoare alba, cu aroma de migdale. Metaxa este o alta bautura la fel de populara ca si ouzo, supranumita "elixirul vietii", "nectarul zeilor" sau "taria binecuvantata". Grecii au cateva sortimente de bere foarte bune, iar vinul grecesc este recunoscut la nivel mondial pentru aroma sa deosebita.

Restaurantele cele mai renumite din Halkidiki sunt: Pallini (Hanioti, restaurant international), Tropicana (Hanioti, meniu grecesc), Kritikos (Ouranoupoli, meniu grecesc, fructe de mare), 5 Steps on the Sand Tavern (Sithonia, meniu international), Christos (Afitos, restaurant grecesc), Alexander The Great (Sarti, meniu grecesc).
  Pagina anterioara Unde sa te cazezi Pagina 4 din 9   Obiective turisticePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul - Valetta
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Spania  |  Franta  |  Malta  |  Germania  |  Cehia  |  Austria  | 
Stiai ca?
In Sudan exista 223 piramide, dublu fata de numarul piramidelor din Egipt?... "Ferrari" reprezinta un nume de familie des utilizat in Italia, fiind echivalentul numelor de familie "Ionescu" si "Popescu" in Romania....
Dictionar turistic
Tepidarium - Tepidarium-ul modern este o incapere incalzita in care oaspetii se pot relaxa inainte, intre sau dupa terapii. Este o varianta de relaxarium. Caracteristica aparte a acestei incaperi este design-ul interior luxos, peretii imbracati cu marmura luxoasa si mozaic scump. Podeaua si bancutele laterale sunt incalzite, aerul este usor cald (38 grade Celsius), lumina este blanda,ambianta sonora adecvata. Scopul utilizarii acestei incaperi este de a pregati corpul pentru terapiile ce vor urma sau de a normaliza temperatura corpului dupa terapie. Tepidarium-ul era folosit de catre romani inainte si dupa probele sportive inca din anul 188, drept marturie stand cladirile care rezista si in zilele noastre. Tepidariumul avea 25 m lungime, 52 m latime, aproximativ 38 m inaltime si avea o capacitate de 1600 de locuri. Tepidarium-ul este o camera incalzita la 38°C, cu podea, pereti si banci incalzite, tavanul este "cer instelat" beneficiind astfel de cromoterapie, iar sistemul de sonorizare completeaza tepidarium-ul oferind meloterapie. Are rolul de a pregati corpul pentru terapiile la temperaturi ridicate (baia de aburi, sauna finlandeza, baia turceasca) astfel evitandu-se socurile termice care ar putea crea disconfort. Deasemenea se foloseste si dupa terapiile la temperaturi ridicate, pentru a scadea treptat temperatura corpului.
7 recomandari