TurisMALL
powered by

42757

Ghid Halkidiki Kassandra
Obiective turistice

Halkidiki Kassandra

Peninsula Halkidiki este binecuvantata cu apa turcuaz si plaje cu nisip fin, 46 dintre ele fiind recompensate cu distinctia Blue Flag pentru curatenie. Kassandra este cel mai popular brat din Halkidiki, iar plajele cele mai frumoase sunt: Hanioti, Sani, Kalithea si Pefkohori. Toate plajele sunt echipate cu sezlonguri, umbrele, terase si sporturi de apa.

In Sithonia, plajele sunt detinute de hotelurile mari si sunt inconjurate de natura salbatica. Pe muntele Athos, este interzis din cauza manastirlor. Totusi, resorturile din Ouranopoulos ofera cateva plaje decente, plus cateva taxiuri-barca spre insulita Amouliani.

Muntele Athos este atractia de top din Halkidiki. Aici se afla numeroase manastiri ortodoxe, decorate cu fresce religioase si icoane vechi de zeci de ani. In anul 885, in timpul Imperiului Bizantin, muntele Athos a fost proclamat ca domeniu destinat exclusiv calugarilor. Pe muntele Athos este interzis accesul femeilor. Totusi, din portul Ouranopoulos pleaca zilnic excursii spre muntele Athos, unde atat barbatii, cat si femeile, pot admira muntele de pe apa.

O alta atractie importanta din Halkidiki este pestera Petralona. Aici, aveti ocazia sa admirati 2 km de coridoare decorati cu stalactite si stalacmite impresionante. Pestera Petrolona se afla la scurta distanta de Nea Moudania, in partea de nord a insulei Kassandra.

Vizitati luxosul resort Porto Carras Grand, aflat in partea de vest a insulei Sithonia. Complexul include un teren de golf cu 18 gauri, un centrul SPA sofisticat si un cazino imens.

In suburbiile orasului Salonic se afla parcul acvatic WaterLand. Aici, micutii vor descoperi multe piscine, tobogane si un rau artificial abrupt. Daca vi se face foame, puteti servi un pranz delicios intr-unul din restaurantele si cafenelele aflate aici.

Salonic este al doilea oras ca marime si importanta din Grecia si se afla la 80 km de Halkidiki. Orasul este minunat, un loc potrivit pentru a va rasfata cu o repriza de shopping, o masa delicioasa la un restaurant pe malul marii. Alte atractii din Salonic sunt: bisericile bizantine aflate in patrimoniul UNESCO si Muzeul Arheologic.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 9   Festivaluri si sarbatoriPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul - Valetta
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Spania  |  Cehia  |  Franta  |  Romania  |  Germania  |  Italia  | 
Stiai ca?
Elvetia mai este denumita si "Tara Cantoanelor". Cele 26 de cantoane si semicantoane elvetiene reprezinta statele Confederatiei Elvetiene. Fiecare canton detine propria sa constitutie, l... In Argentina gestul prin care arati ca vrei ca cineva sa se grabeasca il reprezinta unirea degetului mare cu cel mijlociu....
Dictionar turistic
Planor - Aparat de zbor fara motor, la care deplasarea se realizeaza datorita unor factori meteorologici (curenti de aer) sau de relief (zbor de panta).
7 recomandari