TurisMALL
powered by

17500

Ghid Salzburg
Cand sa vizitezi

Salzburg

Situat in partea de nord a Alpilor, Salzburg are o clima temperat – continentala, cu veri calduroase si ierni geroase. Salzburg este o destinatie ce poate fi vizitata in orice perioada a anului, in functie de preferintele fiecaruia.

Primavara este un anotimp ce atrage numerosi turisti. Culmile muntilor, inca acoperite cu zapada, contrasteaza minunat cu orasul care incepe sa infloreasca. Temperaturile ajung pana la 20 grade Celsius, iar ploile nu sunt foarte dese. Tot in aceasta perioada are loc si Festivalul Pastelui.

Vara, temperaturile cresc si ajung pana la 30 grade Celsius. Sezonul de varf incepe in iulie si dureaza pana la sfarsitul lunii august. Orasul este plin de autocare si de turisti nerabdatori sa descopere farmecul orasului Salzburg. In aceasta perioada, preturile la hoteluri si in restaurante sunt cele mai ridicate. Daca iubiti cultura, atunci trebuie sa vizitati orasul vara cand are loc Festivalul Salzburg.

Din luna septembrie, numarul turistilor scade, iar temperaturile nu mai depasesc 25 grade Celsius. Preturile scad cu pana la 30% atat la cazare, cat si la biletele de avion. Daca sositi in Salzburg in aceasta perioada, impachetati haine groase si o pelerina de ploaie.

Prima zapada cade in noiembrie, urmand ca in lunile de iarna temperaturile sa scada pana la -10 grade. In preajma Craciunului, orasul imbraca haine de sarbatoare: luminite colorate, Mos Craciuni si brazi frumos impodobiti infrumuseteaza Salzburgul. Iarna este anotimpul perfect pentru fanii sporturilor de iarna.
  Pagina anterioara Cum ajungi Pagina 2 din 10   Unde sa te cazeziPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun - Praga
Daca optati pentru o vizita in capitala Cehiei in perioada Sarbatorilor de Iarna, nu veti regreta. O..
Germania  |  Malaysia  |  Romania  |  Malta  |  Grecia  |  Italia  | 
Stiai ca?
Luxemburghezii sunt considerati cei mai bogati cetateni ai lumii si cei mai generosi, totodata?... In Japonia, sorbitul de taietei facut cu cat mai mare zgomot reprezinta o lauda la adresa mancarii....
Dictionar turistic
Bagaj - Baggage - Lucruri impachetate, luate de calator intr-o calatorie. Este un termen folosit de obicei in SUA. In Marea Britanie este mai mult folosit termenul de "luggage", dar "baggage" este folosit de carausi.
7 recomandari