TurisMALL
powered by

18004

Ghid Salzburg
Obiective turistice

Salzburg

Festung Hohensalzburg sau Fortareata Hohensalzburg este simbolul orasului Salzburg. Bucurandu-se de o pozitie strategica, pe o culme inalta din Salzburg, Hohensalzburg este una dintre cetatile cel mai conservate din Europa Centrala. Constructia fortaretei a inceput in 1077 de arhiepiscopul Gebhard von Helfenstein si a ajuns la forma actuala in anul 1500, in timpul domniei arhiepiscopului Leonhard von Keutschach. Impresionante sunt apartamentele printilor, decorate cu lambriuri pictate, Camera de Aur, Holul de Aur si Muzeul Fortaretei.
Catedrala poate fi vizitata intre orele 09.30 – 17.00 (ianuarie – aprilie, octombrie – decembrie), 09.00 – 19.00 (mai – septembrie). Pretul unui bilet este de 10.50 euro (adulti), 6 euro (6 – 14 ani), 24.30 euro (familie cu 4 membrii). Daca doriti sa vizitati si cele 2 muzee, mai trebuie sa achitati 7.40 (adulti), 4.20 (6 – 14 ani), 16.90 (familie cu 4 membrii).

Piata centrala a Salzburgului este dominanta de Dom, cunoscut si sub numele de Catedrala Salzburg. Unul dintre cele mai importante atractii turistice ale orasului, Domul este construit in stilul baroc si a fost data in folosinta in 1628. Catedrala impresioneaza prin arhitectura si prin atentia deosebita data detaliilor: cele 4 statui din marmura colorata ii intruchipeaza pe Sfintii Rupert si Virgil (sfintii patroni ai provinciei), si pe Sf. Petru si Sf. Paul. Biserica a fost partial distrusa in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, reconstruirea ei fiind terminata in 1959. Catedrala Salzburg este locul in care a fost botezat celebrul compozitor Mozart.
Catedrala poate fi vizitata in fiecare zi, intre orele 08.00 – 17.00 (ianuarie, februarie si noiembrie), intre orele 08.00 – 18.00 (martie, aprilie, octombrie, decembrie), 08.00 – 19.00 (mai – septembrie). Accesul este gratuit si se accepta donatii.

Mozart si-a lasat puternic amprenta pe orasul Salzburg. Mii de turistii viziteaza casa in care s-a nascut celebrul compozitor, dar si pe cea in care a locuit. Casa in care s-a nascut Mozart se afla pe strada Getreidegasse, nr. 9 si este locul in care a locuit intre anii 1747 – 1773. Muzeul a fost deschis in iunie 1880 si ofera vizitatorilor ocazia de admira instrumente istorice folosite de Mozart, documente, portrete din timpul vietii sale, precum si camerele in care si-a desfasurat activitatea.
Muzeul poate fi vizitat zilnic, intre orele 09.00 – 17.30 (septembrie – iunie) si 09.00 – 20.00 (iulie, august). Pretul biletelor este 7 euro (adulti), 2.50 euro (6 – 14 ani), 3 euro (15 – 18 ani), 6 euro (grupuri de minim 10 persoane), 16.50 (familii cu 4 membrii). Prin cardul Salzburg aveti acces gratuit.

Casa memoriala Mozart: In 1773, familia Mozart s-a mutat intr-o casa mai mare, situata in Makartplatz si numita Tanzmeisterhaus (inseamna profesor de dans). Casa avea doua corpuri, intr-unul dintre ele desfarusandu-se lectii de dans pentru copiii nobilimii. Dupa moartea parintilor lui Mozart, casa Tanzmeisterhaus a fost vanduta de mai multe ori. In timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, cladirea a fost distrusa in mare parte, iar proprietarul a decis sa vanda terenul unei companii de asigurari care a ridicat o cladire de birouri. Cladirea care nu a fost avariata a fost vanduta Fundatiei Internationale Mozart. In 1989, Fundatia a cumparat cladirea de birouri pe care a daramat-o in 1994, pentru a reconstrui casa in care a locuit Mozart. In prezent, cladirea este folosita ca muzeu.
Muzeul poate fi vizitat in fiecare zi, intre orele 09.00 – 17.30 (septembrie – iunie) si 09.00 – 20.00 (iulie, august). Pretul biletelor este: 7 euro (adulti), 2.50 euro (6 – 14 ani), 3 euro (15 – 18 ani), 6 euro (grupuri de minim 10 persoane), 16.50 (familii cu 4 membrii). Prin cardul Salzburg aveti acces gratuit.

La poalele muntilor Hellbrunn au fost construite, intre 1613 – 1615, palatul si gradinile Hellbrunn. Punctul de atractie al palatului il reprezinte superbele gradini. Aici se afla Teatrul Mecanic, un oras baroc in miniatura cu statui spectaculoase si unde se aude muzica lui Mozart. O parte a castelului a fost transformata in Gradina Zoologica.
Palatul poate fi vizitat zilnic, intre orele 09.00 – 16.30 (aprilie, octombrie, noiembrie), 09.00 – 17.30 (mai, iunie, septembrie), 09.00 – 21.00 (iulie, august). Pretul unui bilet este de 9.50 euro (adulti), 4.50 euro (4 – 18 ani), 6.50 (studenti), 7.50 euro (grupuri de minim 20 persoane), 24 euro (familii cu 4 membrii), 2 euro (catei).

Palatul si Gradinile Mirabell (in traducere priveliste frumoasa) sunt un superb exemplu de arhitectura neo clasica. Palatul a fost construit in 1606, in stilul baroc, insa in urma unor incendii, a fost reconstruit in anul 1818. Aici puteti vizita Muzeul Baroc Salzburg, unde sunt expuse picturi din secolul XVII – XIX sau puteti admira Marile Scari de Marmura si Holul de Marmura. Gradinile Mirabell sunt cunoscute in intreaga lume pentru frumusetea loc. Construite in stilul baroc, gradinile au suferit numeroase modificari de-a lungul anilor, unele parti fiind desfiintate in secolul XIX.

Situat pe malul unui lac, Palatul Leopoldskron ofera o priveliste superba spre muntii Untersberg si este locul in care se desfasoara renumitul Festival Salzburg. Turul permite accesul in cele mai frumoase incaperi ale palatului: Marea Sala, unde se afla un semineu impresionant, apartamentele nobilimii, Camera Venetiana, decorata cu picturi si oglinzi, Camera Alba, Sala de Marmura, Camera Chinezeasca si biblioteca Max Reihardt.

Una dintre cele mai populare zone din Salzburg este Altstadt (orasul vechi). Zona se afla in centrul orasului, la sud de raul Salzach River, in spatele castelului Hohensalzburg. Orasul vechi este renumit pentru cladirile baroce, numeroase restaurante si taverne si magazine de lux sau cu suveniruri.

Manastirea Sf. Petru este cea mai veche manastire din partea de nord a Alpilor, fiind inconjurata de cel mai vechi cartier din Salzburg. Manastirea a fost folosita de calugari inca din secolul V, evenimente atestate de documente scrise si de inscriptiile de pe pereti. Manastirea Sf. Petru gazduieste cea mai veche biblioteca din Austria, iar una dintre piesele cele mai importante ale colectiei este o piesa din secolul XVII, numita Verbrüderungsbuch.

Haus der Natur este locul in care turistii pot admira peste 200 specii de animale, de la reptile, broaste testoase, soparle, aligatori pana la pesti frumos colorati. Acvariul este unul dintre cele mai frumoase din Europa Centrala si are numeroase specii de pesti tropicali. Tot aici sunt expusi si dinozauri.
Muzeul poate fi vizitat zilnic, intre orele 09.00 – 17.00, iar pretul unui bilet este de 7.50 euro (adulti), 5.50 euro (4 – 19 ani, studenti pana in 27 ani), 7 euro (grupuri de minim 10 persoane si pensionari).

Turistii din lumea intreaga au ocazia de a vedea locurile in care s-a filmat capodopera cinematografica The Sound of Music. Turul The Sound of Music din Salzburg include vizite la manastirea Nonnberg, palatul si gradinile Mirabell, piata si fantana Residenz, cimitirul Sf. Petru, Palatul Leopoldskron, Pavilionul Sound of Music din cadrul palatului Hellbrunn si palatul Frohnburg.

Festivaluri si sarbatori
Festivalul Salzburg este cel mai renumit si asteptat eveniment din Salzburg. Prima editie a avut loc in august 1920, iar de atunci, in fiecare an, in lunile iulie si august, cei mai talentati artisti se aduna la Salzburg pentru a incanta audienta cu un repertoriu muzical exceptional.

In luna ianuarie, timp de 10 zile, are loc Saptamana Mozart, cand artistii talentati incanta turistii cu operele celebrului compozitor.

Festivalul Easter Salzburg are loc in saptamana Pastelui si se desfoara anual, din 1967. Evenimentul aduna unii dintre cei mai talentati artisti din lumea intreaga care aduc un omagiu operei si muzicii clasice.

Decembrie este celebrat prin piata de Craciun care este amplasata in fata Catedralei din piata Residenz. Timp de 3 saptamani, casutele de lemn traditionale ofera vizitatorilor bucate traditionale, vin fiert, turta dulce sau decoratiuni: globuri si casute cu Mos Craciun. Piata este animata de spectacolele sustinute de artistii locali.

Alte evenimente ce atrag mii de turisti sunt: Sarbatoarea Narciselor (iunie), Salzburger Festspiele (iulie, spectacole de muzica clasica si contemporana), Zilele Culturii (octombrie, timp de 12 zile au loc reprezentatii de muzica clasica, scenete de teatru si spectacole de bale), Festivalul de Jazz (noiembrie).
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 10   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fete de Saint Nicolas - Bruxelles
Fete de Saint Nicolas sau Sarbatoarea Sfantului Nicolae este un eveniment asteptat cu entuziasm de c..
Stiai ca?
Duelul este legal in Paraguay daca ambii participanti sunt inregistrati ca donatori de sange?... Cea mai voluminoasa incapere descoperita pana acum este Galeria Sarawak din Pestera Gua Nasib Bagus (Pestera norocului sau Pestera Lubang Nasib Bagus) din statul malaezian Sarawak. Galeria Sarawak are...
Dictionar turistic
Receptie - Birou care asigura primirea si repartizarea turistilor in unitatile cu activitate hoteliera.
7 recomandari