TurisMALL
powered by

18005

Ghid Salzburg
Unde sa mananci

Salzburg

Gradini umbrite, cafenele traditionale, restaurante elegante, baruri trendy sau pensiuni cochete sunt locurile in care puteti avea parte de o masa delicioasa. Marea diversitate de localuri garanteaza reusita festinului. Restaurantele pretentioase au preturi foarte mari, iar preparatele sunt extraordinare.

Salzburg face parte din Austria de peste 200 ani, iar mancarea este un mix ingenios intre traditiile bavareze si cele austriece. Bucataria austriaca este diversificata si colorata: dulceata preparatele din Bohemia se imbina ideal cu condimentele unguresti si cu ingredientele mediteraneene.

La loc de cinste in preferintele austriecilor cand vine vorba de supe, se afla Leberknodelsuppe, adica o supa limpede de vita, cu perisoare mici, din ficat. Alte supe servite adesea in restaurantele din Salzburg sunt: eachtlingsuppe (ciorba de cartofi cu carne de vita si oua) si winer suppentopf (ciorba de carnati).

Snitelul are o crusta crocanta din pesmet este auriu si subtire si se serveste in mod traditional cu salata de cartofi. Pe langa snitel, vizitatorii mai incearca gulasul si gefullte paprika, adica ardei umpluti cu un amestec de carne tocata si orez si serviti de obicei cu sos de rosii si cartofi.

Localnicii gusta la micul dejun Gugelhupf, a carui denumire vine de la tava circulara in care se coace. Legenda spune ca imparatul Franz Iosif manca o bucata de fiecare data cand isi vizita amanta, actrita Katharina Schratt, la cafeaua de dupa amiaza. Tot imparatul Franz Iosif este cel care se delecta cu tafelspitz in fiecare zi, potrivit legendelor locale. Tafelspitzul inseamna un fel de mancare realizat din pulpa fiarta de vaca, servita cu rosti, adica mai multe bucati de cartofi gratinati, stropiti cu sos de mere si hrean.

Printre bucatele traditionale servite in Salzburg se numara si kaspressknödel (gogosi prajite din cartofi), beuschl (tocanita din plamani, trahee de porc, morcovi, vin alb, ceapa si telina), käsespätzle (budinca cu taitei si branza), fleischkknödel (chiftele de cartofi umplute cu carne), pinzgauer specktorte (placinta cu crusta crocanta si umplutura de bacon, cascaval, ceapa si smantana), rindsrouladen (rulada de vita umpluta cu castraveti murati) si bierfleisch (friptura de vita inabusita in bere neagra).

Desertul incheie intotdeauna o masa copioasa. Din bucataria austriaca va recomandam legendarul strudel cu mere (sau cu alte umpluturi: gem de visine, mac sau ciocolata), kaiserschmarrn (clatite pufoase cu sos de mere sau afine), bierkuchen (chec cu cacao), salzburg nockerl (desert pufos din lapte si fructe de padure), gugelhupf (pandispan).

Berea este cea mai populara bautura alcoolica din Salzburg. Incercati brandurile locale (Müllner Bräu, Bockbier, Dunkles Hefeweizen si veti fi incantati. Vara weißer spritzer (spritul din apa minerala si vin) este un competitor puternic pentru bere.

Recomadarile noastre pentru restaurantele din Salzburg sunt: Weisses Kreuz, Republic Cafe, Goldener Hirsch (restaurant de top), Sternbräu, Stiftkeller St Peter, Ikarus – Hangar-7, Schloss Aigen, Esszimmer si Barenwirt.
  Pagina anterioara Unde sa te cazezi Pagina 4 din 10   Obiective turisticePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul International de Muzica “ Primavara Pragheza”
Acest festival are loc anual in perioada mai-iunie si dureaza trei saptamani. Fanii impatimiti ai mu..
Stiai ca?
In lume exista 22 de tari in care peste jumatate din populatie este analfabeta? 15 dintre ele se afla in Africa.... In spatiu, astronautii nu pot plange? In lipsa gravitatiei, lacrimile nu pot curge (nici flatulenta nu este posibila in stare de imponderabilitate)....
Dictionar turistic
Dejun - Lunch - Masa de pranz, a doua masa principala a zilei, care se serveste, de regula, in intervalul 12-15.
7 recomandari