TurisMALL
powered by

49847

Ghid Florenta
Unde sa mananci

Florenta

Florenta este un oras incitant care, pe langa atractiile turistice pline de istorie, fascineaza turistii si prin bucataria extraordinara. Locatiile stilate, restaurantele traditionale sau terasele pline de tineri sunt doar cateva dintre optiunile disponibile in Napoli. Meniurile bogate in preparate delicioase, precum si atmosfera intima garanteaza o seara reusita.

Probabil cel mai renumit fel de mancare din Italia este pizza. Cu numeroase variante, veti fi incantati de cat de gustoasa poate fi pizza in Florenta.

Cele mai bune paste le veti gasi in Italia. In Florenta exista numeroase retete care va vor da pe spate: de la retetele clasice pana la paste cu fructe de mare, menta, dovleac. Foarte populare sunt si spaghetti alla puttanesca (paste cu sos rosu, masline negre si capere).

Aperitivul traditional din pizzerii este bruschetta (paine prajita frecata cu usturoi, ulei de masline, sare si cu sos de rosii pe deasupra) si carnuri afumate cum ar fi prosciuto crudo sau salam. Majoritatea localurilor au bufet cu autoservire.

Un meniu tipic napoletan incepe cu mozzarella in carrozza (mozzarella intr-o crusta crocanta de pesmet) si contiua cu o portie consistenta de paste: spaghette alla puttanesca, spaghette cu scoici, maccheroni neapolitan ragù sauce (paste cu sos rosu).

Ca fel principal va recomandam impepata di cozze (middi prajite). Nu ezitati sa comandati la restaurant pasta con il nero di seppia, adica paste combinate cu un sos bogat de rosii si sepie, puternic colorate in negru cu cerneala sepiei. Risotto di pesce (orez cremos cu moluste, midii, creveti si peste) este o alta delicatesa cu o textura inconfundabila si cu un gust special. Risotto milanese este o mancare delicioasa facuta din orez, parmezan, ciuperci si vin alb.

Saltimboca este escalopul de vitel, acoperit de straturi de frunze de salvie si prosciuto, apoi stropit cu vin alb. Carciofi alla romana sunt anghinarele fragede, asezonate cu usturoi si menta, calite intr-un amestec de ulei de masline si apa. Mielul de primavara sau abbacchio scottadito este foarte fraged si se gaseste in meniuri in perioada Pastelui, inainte de sacrificarea de primavara.

O alta mancare traditionala este gnocchi alla romana, niste galuste din cartofi si faina, servite cu sos de rosii sau sos de gorgonzola. Turistii carora le plac preparatele excentrice isi pot incerca norocul cu pajata (intestine de vitel de lapte fierte cu laptele matern inca aflat in ele; acestea se taie, se toarna sos de rosii si se pun peste pastele fierbinti) sau coda alla vacinara (coada de vita inabusita in suc de rosii cu telina).

De asemenea, nu omiteti parmigiana di melanzane (vinete cu parmezan la cuptor), pasta e fagioli (paste cu fasole), ravioli capresi (paste umplute cu branza cacciotta si cu sos de rosii), cozze (scoici cu sos picant), polpette (chiftele napoletane).

Maritozzi sunt chifle moi, ovale, facute cu stafide si coji de portocale. Ele se servesc cu cafea si pot fi umplute cu frisca proaspata. Crostata di Ricotta este un fel de cheesecake facut cu fructe confiate: stafide, nuci de pin sau alte arome, cum ar fi ciocolata. Tiramisu este un alt desert legendar, iar cantucci con vin santo (biscuiti cu vin dulce) sunt nelipsiti de pe mesele italienilor.

Alte dulciuri delicioase sunt: torta caprese (tort de ciocolata), il baba (gogosi cu sirop de limoncello si diverse umpluturi), sfogliatelle (foietaj cu crema ricotta), delizie al limone (prajitura cu crema de lamaie) si torta ricotta e pera (tort cu crema de vanilie si pere).

In Florenta exista multe localuri unde puteti manca ieftin, daca stiti unde sa cautati. Gasirea unui restaurant cu preturi mici poate fi dificil, mai ales daca cautati doar in zona centrala, turistica. Multe restaurante au preturi mai ridicate daca vreti sa stati pe terasa.

Nerbonne este un stand cu mancare delicioasa, deschis in centrul orasului, inca din 1872. Aici, mancarea se serveste la mese inalte, iar cu 10 euro puteti servi un sandwich gustos sau o portie de paste fierbinti.

Urmatoarele restaurante au preturi accesibili si sunt situate la scurta distanta de zona centrala: Trattoria Palle D'oro, Enzo Piera, Trattoria ZaZa, Trattoria Sabatino (langa Ponte Vespucci, o portie de mancare in jur de 5 euro), Giubbe Rosse (preturi mici, dar mai ridicate pe terasa), Salumeria Verdi (in apropiere de Piaza Santa Croce, sandwich-uri si paste), Lampredottaio di San Frediano (mancare traditionala, sandwich-uri cu burta de vaca, carnati sau mate de porc servite cu salata verde si sosuri rosii).

Alte restaurante ce merita incercate sunt: Vini e Vecchi Sapori (mancare ieftina), Enoteca Pitti Gola e Cantina (cele mai bune vinuri), Trattoria Mario (mancare locala), Antica Trattoria "da Tito" dal 1913 (fripuri delicioase).

Inghetata este unul dintre cele mai renumite deserturi din Florenta, asa ca locurile in care veti gusta cea mai buna "gelato" sunt: Gelateria La Carraia, Gelateria dei Neri, Vestri, L'Angolo del Gelato, Vivoli si Grom.
  Pagina anterioara Unde sa te cazezi Pagina 4 din 10   Obiective turisticePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul international de Muzica - Toamna Pragheza  (Prague Autumn International Music Festival)
Acest festival are loc in fiecare an in luna septembrie. Evenimentul, care dateaza inca din 1991, se..
Stiai ca?
In noaptea de 15-16 octombrie 1987, in sud-estul Angliei viteza vantului a atins 170 de km/h. Au murit atunci 19 persoane si paduri intregi au fost culcate la pamant.... Simtul de miros al unei furnici este la fel de puternic ca al unui caine?...
Dictionar turistic
Vagon bar - Vagon sau parte dintr-un vagon unde se afla un bar si cateva mese. Aici, calatorii pot servi gustari si bauturi racoritoare sau alcoolice.
7 recomandari