TurisMALL
powered by

38060

Ghid Florenta
Obiective turistice

Florenta

Ponte Vecchio este unul dintre simbolurile orasului Florenta. Construit in secolul XIV, Ponte Vecchio este singurul monument care a supravietuit bombardamentelor din al Doilea Razboi Mondial. Pe o parte si alta a podului se gasesc cele mai frumoase magazine cu bijuterii din aur si argint. Ponte Vecchio are 3 arcade, principala arcada avand o inaltime de 30 m.

Palazzo Vecchio a fost dat in folosinta in 1322 si isi pastreaza si in prezent rolul original de primaria Florentei. Cladirea impresionanta are un turn inalt cu un clopot ce anunta intalnirile cele mai importante sau atentiona locuitorii de inundatii, foc sau atacurile inamicilor. O parte din interioarele palatului au fost redecorate odata cu mutarea ducelui Cosimo I, pastrand totusi un aer medieval. Atat Leonardo da Vinci, cat si Michelango au fost abordati pentru a redecora Palazzo Vecchio, insa Vasari a fost cel care a acceptat slujba.

Piazza del Signoria este centrul cultural al Florentei, o adevarata sculptura in aer liber. Piazza del Signoria este inconjurata de cele mai importante cladiri din oras. Piazza del Signoria a devenit inima vietii politice inca din secolul XIV, statuile prezente aici amintind de cele mai importante evenimente din istoria orasului.

Palazzo Medici-Riccardi a fost construit in urma cu 500 ani pentru Cosimo I Vecchio si este renumit pentru fatada clasica renascentista, care a servit ca model pentru multe palate din Italia. De-a lungul anilor, palatul a fost casa pentru puternica familie Medici, dar si pentru roialitati si artisti renumiti ai Italiei. Vizavi de palat se afla impresionantele Capele Medici, construite ca mausolee pentru familia Medici.

Palazzo Strozzi este unul dintre cele mai frumoase palate din Florenta. Constuctia palatului a inceput in 1489, a fost terminata in 1536 si a fost nevoie de demolarea a 15 cladiri pentru a face loc monumentalei cladiri. Desi are doar 3 etaje, fiecare nivel este la fel de inalt ca un palat normal. In prezent, Palazzo Strozzi este folosit pentru expozitii de arta si dispune de o imensa biblioteca.

Teatro Comunale se afla langa Piazza Vittorio Veneto si este cea mai importanta sala de concerte din oras. De-a lungul anilor, aici au sustinut concerte multe figuri emblematice: Maria Callas, Pietro Mascagni, Richard Strauss, Igor Stravinsky, Luciano Berio. Teatro Comunale a fost construit in 1862 si are o capacitate de 2.000 locuri.

Palazzo Pitti / Giardini di Boboli se afla pe malurile din partea de sud a raului Arno si a fost construit de Brunelleschi pentru familia Pitt. Palatul este imens, impozant si are cateva piese de arta impresionante ale artistilor: Raphael, Filippo Lippi, Tintoretto, Veronese si Rubens. Palatul este inconjurat de gradinile Boboli, cu lacuri, fantani si garduri vii.

Casa Buonarroti este un important simbol al orasului si este faimoasa ca fiind casa lui Michelangelo, desi acesta nu a locuit niciodata aici. In prezent, casa este un important muzeu cu 20 camere deschise publicului. Muzeul onoreaza viata si operele lui Michelangelo, cu sculpturi, lucrari de arta, toate facute in tineretea artistului.

Fortezza da Basso este o importanta cladire din arhitectura militara toscana. Construita in stilul petagonal, in urma cu 500 ani, Fortezza da Basso simbolizeaza sfarsitul atacurilor asupra orasului.In 1978, in incinta fortaretei a fost construita o cladire din otel si aluminiu care gazduieste expozitii internationale si prestigiosul show de moda Pitti. Foarte frumoase sunt si gradinile fortaretei.

Campanile di Giotto este un turn cu clopot construit in stilul gotic si are o inaltime de 85 m. Construit intre 1334 – 1359, turnul face parte din complexul Catedralei Florenta. Daca doriti sa vizitati Campanile di Giotto, va trebui sa urcati 414 trepte pentru a va bucura de niste privelisti uimitoare. Toate operele de arta din turn sunt replici ale celor originale care au fost mutate la Museo dell'Opera del Duomo, in 1960.
Turnul este deschis in fiecare zi, intre orele 09.00 – 18.50 (mai – octombrie) si 09.00 – 16.20 (noiembrie – aprilie).

Duomo / Santa Maria del Fiore se afla in centrul orasului Florenta si este a patra cea mai mare catedrala din lume. Constructia sa a inceput in 1334, dupa schitele arhitectului Giotto si a fost terminata in 1359. Chiar si acum, dupa 600 ani, Catedrala Florentei, asa cum mai este cunoscuta, este cea mai inalta cladire din oras si unul dintre simbolurile Florentei. Pentru a admira orasul de pe platforma Duomo-lui, va trebui sa urcati 463 trepte. Privelistea este uimitoarea, iar efortul este meritat.

Alte biserici din Florenta incarcate cu o istorie impresionanta sunt: Basilica di San Lorenzo, Basilica di Santa Croce, Cappella Brancacci, Santa Maria Novella, Chiesa Santa Maria del Carmine si Synagogue.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 10   Festivaluri si sarbatoriPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fete de Saint Nicolas - Bruxelles
Fete de Saint Nicolas sau Sarbatoarea Sfantului Nicolae este un eveniment asteptat cu entuziasm de c..
Italia  |  Romania  |  Cehia  |  Franta  |  Germania  |  Austria  | 
Stiai ca?
Leonardo şi Michelangelo au fost contemporani şi au trăit amândoi în Italia. În ciuda faptului că ambii au fost artişti neîntrecuţi şi ar fi putut lucra împreună, acestia erau rivali, ins... In Romania se afla un cimitir atipic – Cimitirul Vesel din Sapanta. Cimitirul Vesel din Sapanta, judetul Maramures, este unic in lume, ineditul sau fiind dat este diferentierea fata de cultura po...
Dictionar turistic
Cea mai buna disponibila - Best available - Expresie utilizata in cerintele de rezervare si confirmari, prin care se solicita si respectiv se rezerva cel mai bun tip de camera libera pentru perioada rezervata. Trimiterea cererii de rezervare implica angajamentul clientului de a plati tariful aferent.
7 recomandari