TurisMALL
powered by

38043

Ghid Florenta
Transport intern

Florenta

Florenta este un oras usor de vizitat, fara strazi intortocheate. Centrul orasului este compact, iar multe dintre atractiile orasului se afla la mica distanta una de alta. O mare parte din centrul Florentei este destinata doar pietonilor, de aceea cea mai buna modalitate de a vizita orasul este pe jos.

Aeroportul International Pisa (Galileo Galilei) se afla la 2 km de orasul Pisa si la 80 km de Florenta. Pentru a ajunge la Florenta, puteti opta pentru trenul ce merge pe ruta Firenze – Pisa – Livorno.

Aeroportul Amerigo Vespucci se afla la 4 km de Florenta, intre zona Firenze Nord si Prato. Pentru a ajunge in oras, cea mai rapida cale este cu autobuzele A Sita / ATAF care fac legatura intre aeroport si gara centrala Santa Maria Novella. Calatoria dureaza 20 minute.

Cu legaturi spre toate marile orase ale Europei, calatoria cu trenul este rapida si confortabila. Trenurile din Florenta pleaca din gara Santa Maria Novella si ajung atat in localitatile din Toscana si Italia, cat si in frumoasele orase europene.

Autobuzele din Florenta sunt colorate cu portocaliu aprins si apartin companiei ATAF. Prima calatorie incepe dimineata devreme, la ora 05.30 si se retrage la orele 01.00. Santa Maria Novella este statia principala a autobuzelor, de aici plecand spre cele mai importante zone ale orasului, spre cartierele marginase si spre orasele din apropierea Florentei.

Calatoria cu taxiul in Florenta poate fi confortabila, dar uneori chiar foarte scumpa. Aparatul de taxat are tarife suplimentare pentru bagaje, calatorii in afara orasului, intre orele 22.00 – 07.00, in weekend si de sarbatorile nationale. Alegeti intotdeauna taxiurile oficiale (Radio Taxi) care pot fi gasite in principalele piatete.

Daca doriti sa va amestecati printre localnici, puteti inchiria un scuter sau o motoreta de la Alinari. Varsta minima este 18 ani.

De la Bici e Baci puteti inchiria biciclete pentru o ora sau pentru 1 zi. Compania are centre de inchiriere in centrul orasului, inclusiv langa gara Santa Maria Novella.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 9 din 10   Sfaturi utilePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Italia  |  Romania  |  Franta  |  Malta  |  Austria  |  Belgia  | 
Stiai ca?
Henri Coandă – inventatorul avionului cu reacție Henri Coanda: Unul dintre cei mai cunoscuti inventatori romani e responsabil pentru numeroase dispozitive si descoperiri, insa cel mai mare succ... In ciuda dimensiunilor impresionante, toata tara functioneaza dupa acelasi fus orar?...
Dictionar turistic
tabara - Asezare temporara situata in aer liber, dotata cu mijloace sumare de cazare, destinata tinerilor (elevi, studenti, sportivi) aflati in vacanta sau la pregatire sportiva.
7 recomandari