TurisMALL
powered by

32169

Ghid Florenta
Transport intern

Florenta

Florenta este un oras usor de vizitat, fara strazi intortocheate. Centrul orasului este compact, iar multe dintre atractiile orasului se afla la mica distanta una de alta. O mare parte din centrul Florentei este destinata doar pietonilor, de aceea cea mai buna modalitate de a vizita orasul este pe jos.

Aeroportul International Pisa (Galileo Galilei) se afla la 2 km de orasul Pisa si la 80 km de Florenta. Pentru a ajunge la Florenta, puteti opta pentru trenul ce merge pe ruta Firenze – Pisa – Livorno.

Aeroportul Amerigo Vespucci se afla la 4 km de Florenta, intre zona Firenze Nord si Prato. Pentru a ajunge in oras, cea mai rapida cale este cu autobuzele A Sita / ATAF care fac legatura intre aeroport si gara centrala Santa Maria Novella. Calatoria dureaza 20 minute.

Cu legaturi spre toate marile orase ale Europei, calatoria cu trenul este rapida si confortabila. Trenurile din Florenta pleaca din gara Santa Maria Novella si ajung atat in localitatile din Toscana si Italia, cat si in frumoasele orase europene.

Autobuzele din Florenta sunt colorate cu portocaliu aprins si apartin companiei ATAF. Prima calatorie incepe dimineata devreme, la ora 05.30 si se retrage la orele 01.00. Santa Maria Novella este statia principala a autobuzelor, de aici plecand spre cele mai importante zone ale orasului, spre cartierele marginase si spre orasele din apropierea Florentei.

Calatoria cu taxiul in Florenta poate fi confortabila, dar uneori chiar foarte scumpa. Aparatul de taxat are tarife suplimentare pentru bagaje, calatorii in afara orasului, intre orele 22.00 – 07.00, in weekend si de sarbatorile nationale. Alegeti intotdeauna taxiurile oficiale (Radio Taxi) care pot fi gasite in principalele piatete.

Daca doriti sa va amestecati printre localnici, puteti inchiria un scuter sau o motoreta de la Alinari. Varsta minima este 18 ani.

De la Bici e Baci puteti inchiria biciclete pentru o ora sau pentru 1 zi. Compania are centre de inchiriere in centrul orasului, inclusiv langa gara Santa Maria Novella.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 9 din 10   Sfaturi utilePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul International de focuri de artificii din Malta
Festivalul international de focuri de arificii din Malta este un eveniment anual organizat de catre ..
Ungaria  |  Italia  |  Grecia  |  Germania  |  Cehia  |  Olanda  | 
Stiai ca?
Cea mai voluminoasa incapere descoperita pana acum este Galeria Sarawak din Pestera Gua Nasib Bagus (Pestera norocului sau Pestera Lubang Nasib Bagus) din statul malaezian Sarawak. Galeria Sarawak are... Cele mai inalte animale din lume sunt girafele. Ele pot atinge 6 metri inaltime....
Dictionar turistic
Turism de afaceri - Forma de turism practicata de angajati sau alte categorii de persoane, in interes de serviciu, in interiorul sau in afara tarii de resedinta, incluzand participarea la intalniri de afaceri, targuri si expozitii, conferinte si reuniuni.
7 recomandari